Home»Noutati»Hennessey are încă un VelociRaptor: tot ce trebuie să știi despre el

Hennessey are încă un VelociRaptor: tot ce trebuie să știi despre el

0
Shares
Pinterest Google+

Americanii de la Hennessey au decis să modifice noul Ford Ranger Raptor.

Deși versiunea de performanță a pick-up-ului a debutat de câteva luni și familia Ranger avea deja la dispoziție un pachet de modificări semnate de texanii de la Hennessey, a urmat un pachet și mai complex, numit tot Velociraptor.

Până acum, această denumire i-a revenit doar lui F-150, însă modificările au fost suficient de multe încât să permită folosirea acestui nume. Se pleacă de la un Ford Ranger Raptor, căruia i se aplică modificări la motor, suspense, caroserie și sistemul de frânare.

Mai precis, motorul 2.3 EcoBoost al lui Ranger Raptor ajunge la 350 CP, iar cuplul maxim urcă de la 420 Nm la 521 Nm. Aceste rezultate au fost obținute în urma montării unui sistem de evacuare din oțel inoxidabil, a unui sistem de admisie mai puțin restrictiv și printr-o reprogramare a unității ECU.

Accelerația de la 0 la 96 km/h este realizată în doar 6.1 secunde, în timp ce noua viteză maximă nu este specificată. Oricum, este mai rapid decât ai vrea să mergi vreodată cu un pick-up echipat cu anvelope de off-road.

Jantele de 17 inchi sunt semnate tot de Hennessey, iar în spatele lor se găsește un sistem de frânare mai performant și o suspensie care ridică garda la sol cu încă patru inchi. Aceasta din urmă este doar prima etapă de modificări pentru suspensia lui Ranger, deci cei de la Hennessey au și alte planuri pe termen lung. Totul este să aibă suficienți clienți care să motiveze dezvoltarea la următorul nivel.

Din punct de vedere estetic, Ford Ranger Velociraptor are o bară față custom, care integrează lumini suplimentare cu LED, un troliu (opțional) și mai există încă o bară de lumini pe plafon, tot cu LED.

Doar 500 de persoane vor putea să cumpere un Ford Ranger Velociraptor. Cu tot cu mașina donatoare, costă 64.950 de dolari, dar cei care au deja un Ranger de generație 2019 vor trebui să achite doar 19.995 de dolari plus transport pentru modificările pregătite de Hennessey. Texanii oferă o garanție de trei ani sau 58.000 de kilometri pentru Velociraptor.

Previous post

VIDEO: SUV electric versus cea mai periculoasă pârtie din Kitzbühel

Next post

Dacia Duster e pe locul doi la vânzări în segment

1 Comment

  1. […] texan Hennessey care a modificat mai multe exemplare 4×4 precum cel de AICI, a scos chiar acum pe piață încă un monstru 4×4 pe platforma lui Jeep Gladiator, pe care a […]

Leave a reply