Home»Noutati»Dacia Duster e pe locul doi la vânzări în segment

Dacia Duster e pe locul doi la vânzări în segment

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster a avut noi rezultate deosebite în materie de vânzări, reușind să ajungă pe locul doi în segmentul său.

Mai precis, la nivelul întregii piețe din Europa, Dacia a vândut 182.000 de unități Duster. Deasurpa s-a a venit Renault Captur, cu 214.720 de unități. Pe locul trei s-a clasat Peugeot 2008, cu 180.204 unități. În trecut, modelul 2008 de la Peugeot era deasupra lui Duster în clasamentele de vânzări.

Vânzările lui Duster în 2018 au crescut cu 22% față de 2017 la nivel european, iar explicația este simplă: lansarea celei de-a doua generații a lui Duster în toamna lui 2017. De atunci și până în prezent, Dacia a avut o cotă de producție ridicată și vânzări pe măsură.

Modelul Peugeot 2008 nu a putut să se apropie de creșterea de vânzări a lui Duster, dar a reușit să atingă un rezultat foarte apropiat de cel din 2017. Locul patru în segment a venit pentru T-Roc, care a reușit să obțină 143.319 vânzări, un rezultat bun în contextul în care 2018 a fost primul an întreg de disponibilitate pentru SUV-ul de clasă mică de la Volkswagen.

În mod interesant, vânzările de SUV-uri au reușit să evite tendința generală a pieței auto din Europa, care a înregistrat o stagnare în 2018 față de 2017, cu un total de 15.54 milioane de vehicule. În ceea ce privește SUV-rile și crossoverele, acestea au crescut cu 18 procente anul trecut față de 2017, după ce au avut deja o creștere de 18 procente în 2017. La nivel european, datele JATO Dynamics arată 5.3 milioane de SUV-uri și crossovere vândute anul trecut pe Bătrânul Continent.

Astfel, segmentul de autovehicule pe care îl tratează publicația noastră a ajuns să reprezinte o treime din piața totală de mașini din Europa. Cota de piață a lor este de 34.3 procente, o creștere semnificativă față de cele 25.6 procente din 2016, titrează Automotive News.

În segmentul în care activează Dacia Duster, adică cel al SUV-urilor și crossoverelor de clasă mică, vânzările au crescut la un asemenea nivel încât sunt pe cale să depășească clasa de crossovere și SUV-uri compacte, în continuare condusă de Nissan Qashqai în materie de vânzări.

Previous post

Hennessey are încă un VelociRaptor: tot ce trebuie să știi despre el

Next post

Tesla Model Y se pregătește de debut

No Comment

Leave a reply