Home»Sport»Moto»Este oficial: Raliul Dakar se mută pe un alt continent

Este oficial: Raliul Dakar se mută pe un alt continent

1
Shares
Pinterest Google+

După 30 de ani în Africa și alți 11 în America de Sud, Raliul Dakar se mută din nou pe alt continent.

De data aceasta, Raliul Dakar se va desfășura în Arabia Saudită. Veștile vin chiar de la organizatorii Raliului Dakar.

Riderul român Emanuel Gyenes a confirmat deja că va alerga în ediția 2020 a Raliului Dakar. Vestea bună pentru el este că regiunea în care se presupune că va avea loc Dakar 2020 este aceeași în care are loc Abu Dhabi Desert Challenge.

Practic, cursa câștigată de soții Peterhansel luna aceasta ar putea să ”împrumute” câteva probe speciale și pentru Dakar 2020. Mani Gyenes a mai concurat în acea regiune, deci sătmăreanul speră să obțină un rezultat bun în viitorul Dakar, derulat în Peninsula Arabă.

Aceasta va fi cea de-a zecea participare a lui Emanuel ”Mani” Gyenes în Raliul Dakar, ceea ce îl va încadra automat la categoria Legends.

Potrivit zvonurilor din media, noul continent pe care se desfășoară Raliul Dakar îi va fi gazdă acestui eveniment pentru următoarele cinci ediții. Aparent, Amaury Sport Organisation, cei responsabili de organizarea Raliului Dakar, nu au ajuns la un acord cu statele din America de Sud pentru următoarele ediții ale competiției, de unde și decizia de mutare a acesteia.

Din păcate, revenirea Raliului Dakar pe traseul original va trebui să mai aștepte cel puțin încă cinci ani. Ultimul Dakar derulat în Africa a fost în 2007, în timp ce ediția din 2008 a fost anulată pe fondul amenințărilor teroriste din Mauritania.

În orice caz, odată cu interdicțiile impuse vehiculelor în Paris, locul din care pleca Raliul Dakar în 1979, ar fi aproape imposibilă derularea acestei competiții în formatul original sau într-unul care să imite cât mai bine formula inițială. Ce rămâne sub semnul întrebării este dacă vom mai vedea vreodată un Raliu Dakar care să aibă linia de finiș în orașul omonim din Senegal.   

 

Previous post

Patru stele EuroNCAP pentru Citroen C5 Aircross

Next post

Citroen C5 Aircross a debutat în România: cât costă și ce dotări are

No Comment

Leave a reply