Home»Noutati»Patru stele EuroNCAP pentru Citroen C5 Aircross

Patru stele EuroNCAP pentru Citroen C5 Aircross

0
Shares
Pinterest Google+

Citroen C5 Aircross a ajuns pe mâinile celor de la EuroNCAP. În urma testelor de siguranță derulate de organismul independent, modelul francez a obținut două clasificări.

Versiunea standard a primit patru stele de siguranță, pe când echiparea care include un pachet de sisteme de asistență a obținut cinci stele EuroNCAP.

Nivelul de protecție pentru adulți a fost notat cu 87 la sută din punctele disponibile. Modelul francez a fost depunctat pentru protecția slabă oferită pentru tibii și glezne, precum și pentru protecția insuficientă a cavității toracice în cazul unui impact lateral puternic.

Protecția pentru copii a fost notată cu 86%, în timp ce protecția pietonilor și a altor utilizatori vulnerabili ai șoselelor a fost notată cu 58%. Problema, în acest caz, a fost o nivelul slab de protecție la baza parbrizului. Sistemele de asistență oferite standard au primit 75% din punctajul total disponibil.

Adăugarea pachetului opțional de sisteme de asistență a crescut punctajul modelului C5 Aircross la 67% la protecția pietonilor și a altor utilizatori vulnerabili ai șoselelor, în timp ce sistemele de asistență au urcat în punctaj până la 82% din totalul disponibil.

Aceste sistemele suplimentare includ o funcție de detecție pentru bicicliști integrată în sistemul de frânare automată de urgență în caz de impact frontal iminent. Îmbunătățirea aceasta se face prin instalarea unui senzor radar pentru camera video integrată. Modelele echipate cu acest sistem primesc cinci stele EuroNCAP la siguranță.

 

Previous post

Programul Rabla 2019 a demarat: tot ce trebuie să știi

Next post

Este oficial: Raliul Dakar se mută pe un alt continent

1 Comment

Leave a reply