Home»Noutati»A șasea victorie a lui Peterhansel în Abu Dhabi

A șasea victorie a lui Peterhansel în Abu Dhabi

1
Shares
Pinterest Google+

Stephane Peterhansel a reușit să obțină cea de-a șasea victorie din carieră la rally-raid în Abu Dhabi.

Spre deosebire de cele cinci care au precedat-o, Stephane a alergat alături de Andrea, soția sa. Prin acest rezultat sportiv, cei doi atleți au devenit primul cuplu căsători care câștigă un raliu FIA World Cup. Contrar aparențelor, Andrea Peterhansel are o carieră solo de succes în lumea rally-raid-ului, iar soția lui Stephane a concurat în trecut pe motociclete de rally raid, la fel cum a făcut și francezul născut în 1965.

Cel mai de succes concurent de rally raid din lume și-a început cariera în 1988 și a declarat că intenționează să alerge și în 2020 la Dakar. De data aceasta, se pare că Stephane va concura tot alături de soția sa, dacă interpretăm literal declarația pe care a făcut-o după victoria din Abu Dhabi.

Mai precis, francezul a recunoscut că a fost o provocare intensă această competiție, pe care se bucură că a putut să o împărtășească cu soția, dar că mintea sa este acum la Dakar ”pentru ei”. La rândul său, Andrea Peterhansel a declarat că a fost o bucurie să îi fie navigator lui Stephane și că s-a convins pe propria piele de talentul soțului său la volan și că dacă au reușit să învingă aici, vor putea colabora în orice competiție de pe glob.

Echipa X-Raid a venit cu patru echipaje la Abu Dhabi Desert Challenge. Al doilea cel mai bine clasat a fost Cyril Despres, cu locul opt, urmat de germanul Stephan Schott (locul 11) și polonezul Kuba Przygonski, cu locul 18. Cu excepția lui Schott, care a alergat cu un MINI ALL4 Racing, toate echipajele X-Raid au concurat cu un MINI John Cooper Works Buggy. Acest model a fost utilizat și în Dakar și pare că va fi soluția mărcii britanice și pentru ediția 2020.

Ediția 2019 a Raliului Dakar s-a încheiat prematur pentru Peterhansel, marcând primul său abandon din 2009. Francezul a abandonat pe penultima probă a Raliului Dakar, iar navigatorul său pentru acea ediție, David Castera, a fost accidentat în urma accidentului. Această întâmplare probabil că îl va motiva și mai tare pe Peterhansel în 2020.  

Foto: X-Raid

Previous post

Hyundai testează ecranele tactile pentru volan

Next post

Comparativ în off-road: Land Cruiser Troopy versus Jimny

1 Comment

  1. […] cursa câștigată de soții Peterhansel luna aceasta ar putea să ”împrumute” câteva probe speciale și pentru Dakar 2020. Mani […]

Leave a reply