Home»Noutati»Citroen C5 Aircross a debutat în România: cât costă și ce dotări are

Citroen C5 Aircross a debutat în România: cât costă și ce dotări are

0
Shares
Pinterest Google+

Citroen C5 Aircross a debutat oficial pe piața din România. Noul model este prezentat sub titulatura de SUV, cu toate că nu prezintă tracțiune integrală în ofertă.

Partea interesantă la noul Citroen C5 Aircross este garda la sol generoasă, de 23 de centimetri. Modelul francez mizează pe confort, spațiu interior, modularitate și dotări pentru a atrage clienți atât din rândul fanilor altor SUV-uri compacte, cât și dintre cei care au ales până acum mașini din alte clase.

La momentul debutului, sunt oferite patru motoare în gama C5 Aircross, disponibile cu manuale și cu automate, după caz. În a doua parte a acestui an va sosi și o versiune hibridă cu o putere totală de 225 CP, iar o variantă electrică va fi lansată peste câțiva ani.

Până atunci, aflați că modelul de bază are o motorizare 1.2 benzină turbo de 130 CP, din gama Pure Tech, care are start-stop, Euro 6d-Temp și o cutie de viteze manuală cu șase trepte. În echiparea de bază, Live, acest model costă 21.600 de euro cu TVA inclus. La momentul lansării pe piață, Citroen România oferă o reducere de 1.000 de euro din prețul cu TVA inclus pentru orice model din gama C5 Aircross.

Al doilea nivel de echipare se numește Feel și costă 23.600 de euro în compania aceleiași motorizări. Echiparea Feel este oferită și cu un motor 1.6 Pure Tech de 180 CP și cu o cutie automată cu opt trepte. Aceasta costă 26.900 de euro cu TVA inclus, fără reducerea de lansare anunțată în paragraful anterior.

Cea mai scumpă echipare se numește Shine și vine doar cu motorizările de top. Astfel, un Citroen C5 Aircross 1.6 Pure Tech în echiparea Shine costă 30.300 de euro cu TVA inclus.

Cel mai ieftin diesel are 1.5 litri cilindree și asigură 130 de cai-putere. În compania unei manuale cu șase trepte, prețul său este de 23.300 de euro cu TVA inclus. Prima versiune cu automată și motor diesel costă 27.100 de euro și are tot 130 CP. Există și un diesel de 180 de cai putere, care are 2.0 litri și vine doar cu o automată cu opt trepte. Cea mai ieftină versiune de acest tip este un Feel cu un preț de 30.300 de euro cu TVA inclusă.

În standard, Citroen C5 Aircross are patru ani de garanție, în limita a 100.000 de kilometri. Pe partea de dotări, francezii asigură climatizare automată cu reglare pe două zone încă din echiparea de bază. Ofertă nu prezintă acest lucru drept o echipare standard, ci un echipament opțional cu un cost zero, asigurat numai la comandă.

EuroNCAP a testat deja noul Citroen C5 Aircross, iar modelul francez a primit patru stele de siguranță în versiunea standard, respectiv cinci stele de siguranță cu pachetul opțional de sisteme de asistență a șoferului. Mai multe detalii aici.

Echipa 4×4 Adventure a testat deja noul Citroen C5 Aircross. Vei putea citi testul nostru într-un număr viitor al revistei noastre.

Previous post

Este oficial: Raliul Dakar se mută pe un alt continent

Next post

Un nou record de vânzări pentru Kia

No Comment

Leave a reply