Home»Noutati»Auto»Koenigsegg a detronat Bugatti: cea mai rapidă mașină de serie din lume atinge 444 km/h

Koenigsegg a detronat Bugatti: cea mai rapidă mașină de serie din lume atinge 444 km/h

0
Shares
Pinterest Google+

Koenigsegg a reușit să doboare recordul Guinness stabilit de Bugatti Veyron. Marca suedeză deține în prezent recordul de viteză pentru automobile de serie.

Totul s-a petrecut în Statele Unite ale Americii, unde suedezii au avut nevoie să închidă o porțiune de drum din Pahrump, Nevada, pentru a avea suficient loc pentru a accelera până la aproape 450 km/h și a frâna de la această viteză. Pe parcursul celor două ture obligatorii, modelul Koenigsegg Agera RS a reușit să stabilească o viteza medie de 444.6 km/h, marcând un nou record pentru autoturismele de serie cu drept de circulație legal pe drumurile publice.

Pilotul responsabil de această reușită este Niklas Lilja, omul responsabil de testele de fabrică la Koenigsegg. Toate datele acestei tentative de record au fost înregistrate cu ajutorul celor de la Racelogic.

Acesta nu este primul record Bugatti zdrobit de Koenigsegg, deoarece suedezii au reușit și să bată și recordul de accelerare și de frânare al lui Chiron, în care modelul Bugatti a reușit să accelereze de la 0 până la 400 km/h și să se oprească în doar 41.96 de secunde. Rivalul său din Suedia, Agera RS, a reușit să facă același lucru în doar 36.44 secunde, iar cele 5.5 secunde diferență sunt un mare salt în lumea hypercar-urilor.

Bugatti vrea să doboare în 2018 recordul stabilit în 2010 cu Veyron fără nicio limitare, dar această companie are avantajul accesului fără restricții la pista de teste Ehra-Lessien a concernului Volkswagen, pe când orice alt challenger are nevoie să închidă o autostradă sau un drum generos pentru a putea să încerce doar să-i doboare recordul.

Previous post

Viață nouă pentru Toyota Land Cruiser 40: serie limitată de 24 de unități

Next post

Volkswagen critică rădăcinile lui Mercedes-Benz X-Class

No Comment

Leave a reply