Home»Noutati»Diverse»Scădere istorică de înmatriculări diesel în Europa

Scădere istorică de înmatriculări diesel în Europa

0
Shares
Pinterest Google+

Piața auto din Europa a avut o scădere semnificativă a înmatriculărilor noi de mașini diesel în martie 2019.

Înmatriculările de mașini diesel au scăzut la nivelul din martie 2000, în timp ce mașinile hibrid și cele electrice au trecut pentru prima dată de 100.000 de unități.

În procente, doar 31.2 la sută dintre mașinile noi înmatriculate în Europa în ianuarie-martie 2019 au avut motor diesel. Cu doar doi ani în urmă, 44.8 la sută erau echipate cu motoare cu aprindere prin compresie. Avem, deci, o scădere istorică la nivelul Uniunii Europene și a zonei EMEA.

Pentru prima oară de la debutul comercial al acestora, mașinile hibride și electrice au depășit 100.000 de vânzări într-o lună. Martie a fost luna norocoasă pentru acestea, cu 125.400 de unități înmatriculate. Germania, Norvegia, Olanda și Spania au fost țările cu cele mai mari creșteri în această direcție.

În tot acest timp, SUV-urile au deveni cele mai populare vehicule în UE, cu peste 650.000 de unități înmatriculate doar în luna martie. Chiar și așa, acestea au întâmpinat o ușoară scădere.

Nu putem să nu remarcăm faptul că Tesla Model 3 este cel mai bine vândut model electric în Europa în materie de înmatriculări în martie 2019. Acest lucru se datorează pre-comenzilor generoase pentru acest model și livrărilor care au rezultat în urma unei părți consistente a acestor comenzi, respectiv 15.755 de unități.

Ca idee, Model 3 a avut de două ori mai multe înmatriculări decât Renault Zoe, un model semnificativ mai ieftin din aceeași categorie și, în același timp, ocupantul locului doi în clasamentul vânzărilor.

Previous post

Daimler renunță la Smart în SUA și Canada

Next post

Jeep Grand Cherokee stabilește un record de viteză pe gheață

No Comment

Leave a reply