Home»Noutati»Jeep Grand Cherokee stabilește un record de viteză pe gheață

Jeep Grand Cherokee stabilește un record de viteză pe gheață

0
Shares
Pinterest Google+

Jeep Grand Cherokee Trackhawk a stabilit un nou record de viteză pentru SUV-uri.

Vorbim despre un record de viteză pe gheață pentru SUV-uri, stabilit la „Zilele Vitezei” în cadrul Festivalului de Sporturi cu Motor din Baikal. Evident, totul s-a derulat pe suprafața înghețată a celebrului lac din Rusia.

SUV-ul american de performanță a stabilit recordul cu un start din mișcare, pe o distanță de un kilometru. Viteza medie pe acest kilometru a fost de peste 257 km/h, în timp ce viteza medie de la pornire a fost de 100 de kilometri pe oră, pentru cei care erau curioși de ce viteză ar fi prins acest model dacă ar fi plecat de pe loc de la start.

Americanii au eliminat „toate elementele nenecesare” la momentul stabilirii recordului, în timp ce rezervorul a fost alimentat cu o cantitate suficientă de carburant pentru parcurgerea a câțiva kilometri la viteză maximă.

Rezultatul a fost o viteză maximă de 280 km/h pe gheață, potrivit sistemelor de urmărire prin GPS. Lungimea totală a traseului a fost de 12 kilometri, iar acesta a fost curățat în prealabil pentru a evita orice pericol.

Recordul stabilit de Jeep Grand Cherokee Trackhawk a fost înregistrat și omologat de o echipă de arbitri ai Federației Ruse de Sport cu motor, folosind echipamente omologate FIA.

Pe asfalt, un asemenea model de la Jeep ar fi fost capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde și să atingă o viteză maximă de 290 km/h. Motorizarea sa este un V8 supraalimentat, de 6.2 litri, care asigură 707 CP.

 

Previous post

Scădere istorică de înmatriculări diesel în Europa

Next post

Rabla 2019: fondurile sunt pe terminate, urmează o nouă etapă

No Comment

Leave a reply