Home»Noutati»Mazda pregătește încă un SUV compact

Mazda pregătește încă un SUV compact

0
Shares
Pinterest Google+

Mazda pregătește încă un SUV compact în gama sa. Modelul nu îl va înlocui pe CX-5, ci va complementa oferta producătorului în acest segment.

Noul SUV la care lucrează Mazda va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva și se va bucura și de noile motoare SkyActiv-X. Acestea beneficiază de tehnologia SPCCI, care permite operarea unui motor alimentat cu benzină și cu aprindere prin compresie.

Cei de la Mazda afirmă că tehnologia va asigura performanțe mai bune pe întreaga plajă de turații, cu un răspuns mai bun la accelerație și cu emisii și consum de carburant mai scăzute în comparație cu un propulsor echivalent.

Pe lângă noile motoare, noul SUV compact de la Mazda va avea și platforma Skyactiv Vehicle, fiind al doilea model din gama actuală care primește această soluție. Pe scurt, are o rigiditate torsională mărită, optimizări pentru reducerea masei totale și numeroase alte modificări și actualizări pentru a face acest model și alte surate ale sale cât mai competitive pe piața auto.

Este și normal să se întâmple acest lucru în contextul în care vânzările Mazda sunt în creștere și producătorul vrea să beneficieze la maximum de aceste rezultate și să le mențină pe viitor.

Pentru moment, avem doar o imagine teaser a noului SUV compact de la Mazda. El ne amintește de un concept prezentat în trecut de producătorul nipon, a cărui caroserie prelua o siluetă de coupe. Nu este clar dacă acest lucru a fost decis și pentru modelul de serie.

Odată cu acest exponat, Mazda aduce la Geneva o ediție aniversară a lui MX-5, care sărbătorește 30 de ani de existență ai roadster-ului vândut în peste un milion de exemplare. Mai mult de o treime dintre acestea au ajuns pe piața din Europa.

Standul de la Geneva al celor de la Mazda este completat de noua generație a lui Mazda3 și de versiunea 2019 a lui CX-5. Nu lipsesc Mazda2 și Mazda6, cele două fiind prezente în ambele variante de caroserie.

Previous post

Infiniti ar putea părăsi piața din Europa: vânzările slabe sunt de vină

Next post

Nissan X-Trail rămâne în Japonia și pentru noua generație

No Comment

Leave a reply