Home»Noutati»Lexus GXOR Concept: un GX pentru aventuri în off-road

Lexus GXOR Concept: un GX pentru aventuri în off-road

0
Shares
Pinterest Google+

Lexus GXOR Concept este cel mai nou proiect al diviziei americane a mărcii nipone.

Deși este prezentat drept un concept, vorbim despre un model de serie care a fost modificat de reprezentanții Lexus din Statele Unite ale Americii folosind componente disponibile în comerț. Conceptul GXOR a fost prezentat la FJ Summit, un eveniment dedicat proprietarilor de modele de off-road de la Toyota, derulat în Ouray, Colorado.

Pentru a realiza conceptul GXOR, Lexus a pornit de la un GX de generație 2019, fiind utilizat chiar modelul de dinainte de facelift-ul aplicat în acest an. Modificările sunt numeroase, așa că începem cu o suspensie Icon, protecții pentru motor, transmisie, cardan și diferențial, un snorkel și un set de bare de protecție modificate.

Nu lipsește un troliu de la Warn, anvelope AT de 275/70/18 de la General și o vopsea gri mat pentru întreaga caroserie. Jantele F Sport de 18 inchi au fost vopsite și ele în gri gunmetal pentru un aspect mai agresiv.

În portbagaj a fost montat un sistem de bagaje Goose Gear, care include și un frigider, precum și o stație radio CB de la Icom pentru a permite comunicarea în zonele în care nu există semnal GSM. După cum probabil ați observat, conceptul trage o remorcă de off-road. Aceasta vine de la Patriot Campers și este modelul X1H, care costă peste 50.000 de dolari.

Remorca de off-road X1H integrează un cort, un sistem de încălzire a apei, o bucătărie pliabilă și un panou solar pentru a încărca toate aceste lucruri și gadget-urile posesorului. Panoul solar este montat pe un suport de portbagaj Eezi-Awn K9, care vine cu o bară de iluminare LED de 50 de inchi și include și cutii de depozitare și cârlige de amarare.

Cei de la Lexus nu au niciun plan de a introduce în producția de serie conceptul GXOR, al cărui nume vine de la GX Off-Road, dar oricine dorește să aibă așa ceva are nevoie doar de un model ”donator”, de puțină răbdare și de banii necesari achiziționării și montării componentelor utilizate de Lexus în această conversie. Practic, niponii au decis să le dea idei proprietarilor de Lexus GX460 dornici de aventuri în off-road.

 

Previous post

A apărut numărul 26 al revistei 4x4 adventure!

Next post

Prețuri și detalii pentru CX-30, noul SUV Mazda disponibil din toamnă

No Comment

Leave a reply