Home»Noutati»Prețuri și detalii pentru CX-30, noul SUV Mazda disponibil din toamnă

Prețuri și detalii pentru CX-30, noul SUV Mazda disponibil din toamnă

0
Shares
Pinterest Google+

Mazda CX-30 este cel mai nou model și SUV din gama Mazda, situat ca dimensiuni între Mazda CX-3 și CX-5. Noul model vine cu un pachet bogat de tehnologii dezvoltate de Mazda, cu dotări noi și un interior care ampligfică atributele premium al modelelor Mazda de generație nouă.

CX-30 se remarcă prin designul plin de dinamism, în timp ce la nivelul blocurilor optice se remarcă prezeța farurilor LED disponibile în dotarea standard și al lămpilor combină eleganța și funcționalitatea. Noul SUV Mazda va fi echipat cu jante de aliaj de 16 sau 18 inchi, disponibile în variante Dark Bright sau Silver Metallic. Modelul poate fi ales în nouă variante de culori ce includ Roșu Soul Crystal, Gri Machine și noul Gri Polimetalizat.

La interior doritorii vor putea alege dintre două teme de culoare, una cu nuanțe de maro și una cu accente de albastru. În varianta cu nuanțe maro, interiorul poate fi comandat combinat cu piele albă sau neagră, iar în cazul celei cu albastru, interiorul va fi textil, colorat cu gri sau negru.

Spațiul interior este generos, cu un portbagaj care dispune de un volum foarte bun, respectiv 430 litri. Noul display central color de 8,8 inchi este controlabil cu ajutorul comenzilor de pe volan sau al centrului de comandă HMI de pe consola centrală. Totodată, CX-30 este echipat standard cu proiecție laser pe parbriz. Sistemul Mazda Connect actualizat este mai rapid, permite accesul ușor la dispozitivele conectabile și oferă inclusiv opțiunea redării clipurilor video de pe memorie USB externă pe ecranul central. Mazda CX-30 asigură în echiparea standard conectivitate Apple CarPlay® și Android AutoTM și sistem de navigație.

Noua Mazda CX-30 include toate tehnologiile de ultimă generație Mazda, printre care și sistemul de tracțiune integrală i-activ AWD, care monitorizează aderența celor patru roți în timp real și dispune de sistemul G-Vectoring Control Plus pentru a controla distribuția cuplului între cele două punți.

În ceea ce privește motorizările, noul model poate fi echipat cu noul propulsor Skyactiv-X pe benzină, care funcționează dual cu aprindere prin compresie controlată cu scânteie, și cu versiunile actualizate ale Skyactiv-G și Skyactiv-D. Skyactiv-X livrează 180 CP și îmbină avantajele motoarelor clasice pe benzină și diesel, cu accent pe economie de combustibil și eficiență. Skyactiv-G oferă 122 CP și un consum combinat situat între 4,5 și 7,3l/100 km (standard WLTP), în funcție de configurație, în timp ce Skyactiv-D, motorul diesel oferit de Mazda, înregistrează un consum combinat între 4,1 și 5,6l/100 km. Toate celei trei motorizări pot fi comandate în combinație cu transmisii manuale sau automate cu 6 rapoarte. Totodată, Skyactiv-G prezintă sistemul specific Mazda de dezactivare a cilindrilor și va fi asistat de un sistem nou Mazda M Hybrid care captează energia rezultată din frânare, o stochează într-o baterie și apoi alimentează diferiți consumatori în momentul accelerării.

Noua Mazda CX-30 va putea fi echipată cu toate sistemele avansate de siguranță ale mărcii, cum este FCTA (Front Cross Traffic Alert), asistentul inteligent de frânare sau Cruising & Traffic Support, sistem care asistă accelerarea, frânarea și direcția în ambuteiaje pe autostradă pentru a menține o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față. Totodată, opțional, modelul poate fi echipat cu cameră perimetrală 360

Noua Mazda CX-30 poate fi deja comandată la orice dealer Mazda din România, iar livrările sunt programate de la începutul lunii septembrie. Prețul de pornire pentru noul SUV începe de la 21,190 euro (TVA inclus), pentru care primiți verisunea Skyactive-G122, cu tracțiune față și transmisie manuală. Tracțiunea integrală este oferită începând de la versiunea Skyactive-G122 Plus, cu un preț de 23.390 euro (TVA inclus) în compania unei cutii manuale, ori a unei automate pentru care prețul este 27.890 euro (TVA inclus). Noul CX-30 a fost deja testat de echipa 4x4adventure, iar primele impresii despre dinamica acestui model le veți găsi în ediția tipărită ce va fi disponibilă în luna octombrie.

Previous post

Lexus GXOR Concept: un GX pentru aventuri în off-road

Next post

Aventură pe două roți. Test cu X-ADV, scuterul off-road de la Honda

1 Comment

  1. […] modelde Mazda CX-30 și Mazda3 pot fi comandate de acum și cu noua versiune a motorului Skyactiv-G de doi litri și […]

Leave a reply