Home»Noutati»Jaguar I-Pace este primul SUV electric al mărcii

Jaguar I-Pace este primul SUV electric al mărcii

0
Shares
Pinterest Google+

Jaguar I-Pace a devenit primul SUV electric al mărcii englezești. Modelul vine cu 400 CP și se mândrește cu o autonomie de 480 de kilometri.

I-Pare are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, iar acestea oferă un total de 696 Nm și 400 CP. Cu ajutorul lor, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.8 secunde. Distribuția maselor între punți este de 50:50 și bateria pusă între acestea este de 90 kWh.

Dacă îl încarci de la o priză normală, ai nevoie de 10 ore ca să atingi 80% din capacitatea totală, dar poți obține același rezultat de la o stație de 100 kWh în doar 40 de minute. Oricum, cu doar 15 minute la stația quick charge menționată mai sus ajungi să ai suficient curent pentru 100 de kilometri.

Bateria acestui model are o garanție de opt ani sau 160.000 de kilometri. Estimările oficiale anunță o pierdere de aproximativ 30% din capacitate în această perioadă.

La interior, I-Pace are trei ecrane, dintre care unul înlocuiește ceasurile de bord, iar altul vine în locul unor comenzi ale sistemului de climatizare. Odată ce parcurgi o rută cu I-Pace, sistemul multimedia o va reține automat și va putea să calculeze autonomia mai eficient la următoarele plimbări spre aceeași destinație bazându-se pe obiceiurile șoferului.

De notat faptul că I-Pace va fi mai ieftin în SUA decât cel mai ieftin Tesla Model X, adică varianta 75D, iar modelul britanic este mai rapid și are o autonomie mai mare decât omologul său american mai scump cu aproape 10.000 de dolari.

Previous post

Duster va primi un frate mai mare și în gama Renault, confirmă un oficial

Next post

Chevrolet Silverado are o nouă generație a gamei Medium Duty

No Comment

Leave a reply