Home»Noutati»Chevrolet Silverado are o nouă generație a gamei Medium Duty

Chevrolet Silverado are o nouă generație a gamei Medium Duty

0
Shares
Pinterest Google+

Chevrolet s-a întors pe piața pick-up-urilor Medium Duty după o absență de aproape zece ani.

Producătorul american a prezentat oficial noile Silverado în variantele 4500HD, 5500HD și 6500HD. Aceste vehicule comerciale sunt ceea ce americanii clasifică drept medium duty, adică sarcină medie, în ciuda faptului că au heavy duty în nume. Oricare dintre cele trei modele din ofertă necesită permis de conducere categoria C datorită faptului că au capacitatea de a transporta între 15.000 și 22.900 de livre, adică între 6.8 și 10.3 tone pentru cei care preferă sistemul metric.

Până la prezentarea acestor modele, pregătite să intre în producție pe finalul anului 2018 și să fie livrate clienților din America de Nord începând cu prima parte a anului viitor, cei de la Chevrolet nu au mai avut un produs în această clasă. Gama Silverado Medium Duty vine ca un înlocuitor spiritual al modelelor Chevrolet Kodiak și GMC TopKick, care s-au retras de pe piață în 2009.

Toate cele trei modele din ofertă vin livrate în varianta șasiu rulant și cabină, fiind gândite pentru a fi trimise imediat după livrare la un caroseri care să se ocupe de echiparea spațiului din spatele cabinei conform necesităților clientului.

Chevrolet susține că încercat să remedieze diverse probleme întâmpinate de clienți în trecut, așa că au trecut traseul de alimentare cu carburant prin cadru, au vopsit cadrul din fabrică și au lăsat părțile superioare ale acestuia fără niciun element care să le obstrucționeze, ceea ce poate fi deosebit de util când vrei să carosezi un asemenea vehicul. O altă schimbare a fost mutarea rezervorului de AdBlue și a gurii de alimentare a acestuia într-o poziție distanțată semnificativ de gura de alimentare a rezervorului de motorină, pentru a preveni riscul de alimentare greșită.

Pentru întreținere ușoară, aceste pick-up-uri au o capotă cu balama în față, care permite acces neobstrucționat la compartimentul motor. Propulsorul este un diesel Duramax V8 de 6.6 litri, care respectă cele mai recente norme de mediu din domeniu, adică Euro6c în varianta americană. Unitatea oferă 350 CP și un cuplu maxim de 950 Nm și este derivată din motorul L5P. Sunt oferite atât variante cu tracțiune 4×2, cât și cu 4×4. Transmisia este furnizată de Allison.

Chevrolet vrea să se diferențieze de Ford și de Ram pe acest segment prin oferirea unei suspensii pneumatice pentru puntea spate fără costuri suplimentare peste echiparea standard, rămânând la latitudinea clientului dacă dorește un plus de confort și de complexitate.

Noul pick-up de la Chevrolet a fost dezvoltat împreună cu Navistar, care va comercializa acest model sub marca Internațional Trucks, deci să nu vă mirați dacă îl vedeți și cu altă siglă atunci când călătoriți prin lume. Pe partea de tehnologie, cei de la Chevrolet și-au propus să-l facă pe acest model cel mai conectat pick-up din lume, așa că i-au pus sistemele OnStar și un hotspot 4G LTE la bord, pe lângă o unitate multimedia compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto.

Nu va ajunge în Europa acest model prin canalele oficiale, însă cei interesați de asemenea vehicule vor putea apela la companii specializate dacă își doresc atât de tare un pick-up american capabil să tracteze încărcături impresionante.

Previous post

Jaguar I-Pace este primul SUV electric al mărcii

Next post

Nissan Titan primește un grătar mobil: Smokin' Titan

No Comment

Leave a reply