Home»Sport»Rally-raid»Fernando Alonso a testat o mașină de Rally-Raid

Fernando Alonso a testat o mașină de Rally-Raid

0
Shares
Pinterest Google+

Fernando Alonso, fost pilot de Formula 1 și actual lider de clasament în FIA World Endurance Championship, a testat o mașină de rally-raid.

Mai precis, pilotul de origine spaniolă a condus o Toyota Hilux V8 pregătită pentru Dakar de echipa Gazoo Racing. A fost utilizată chiar configurația câștigătoare la ediția 2019 a Raliului Dakar, adică a avut un motor V8 montat central. Agregatul dezvoltă 385 CP și 620 Nm și are o cilindree de cinci litri.

Alonso a alergat alături de Giniel de Villiers, un pilot care a câștigat la Dakar în trecut și actual concurent pe Hilux V8. Potrivit reprezentanților Toyota, acesta a fost un test organizat special pentru Alonso și echipa a fost în deșertul Kalahari preț de două zile și a amenajat două circuite pentru spaniol.

Fernando Alonso s-a declarat încântat de frânele și tracțiunea modelului Hilux V8, dar și despre echilibrul acesteia. Spaniolul a mai afirmat că nu este ușor să intuiești unde te vor duce pantele și cât de tare să le abordezi, nu înainte de a spune că este un fan al Raliului Dakar, un eveniment pe care îl urmărește cu plăcere.

Directorul Toyota Gazoo Racing Africa de Sud, Glyn Hall, s-a declarat la rândul său încântat de oaspetele echipei sale și de felul în care spaniolul a tratat întregul test, respectiv cu un nivel înalt de profesionalism. De altfel, acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni, mai toți posesorii de super-licență fiind atenți la indicații și mereu pregătiți să concureze în aproape orice sport cu motor și nu numai.

În acest moment, nu este clar dacă Alonso se pregătește să alerge în Dakar 2020, sau dacă a fost doar un test realizat din pură curiozitate. Suntem convinși că nimic nu este întâmplător, iar Alonso ar putea să încerce să atingă noi realizări în lumea sportului cu motor odată ce s-a separat de Formula 1.

Previous post

Cupa Off Road Sângeorgiu de Mureș - prima ediție

Next post

Carlex prezintă pachetul său pentru Mercedes-Benz Clasa X

No Comment

Leave a reply