Home»Off-road»Evenimente offroad»Cupa Off Road Sângeorgiu de Mureș – prima ediție

Cupa Off Road Sângeorgiu de Mureș – prima ediție

2
Shares
Pinterest Google+

Ziua de sâmbătă, 6 aprilie 2019, ne aduce prima ediție a Cupei Off Road Sângeorgiu de Mureș.

Evenimentul va avea loc sub forma de concurs, având două clase de dificultate, Standard și Open. Există două etape, o probă de navigare pe roadbook pe un traseu de off-orad și o probă de trial, adică de îndemânare pe un traseu amenajat.

Sunt acceptate doar autovehiculele 4×4 cu cabină închisă. Cei care vor să se înscrie la Standard trebuie să participe cu un vehicul de serie, înscris în circulație și cu ITP valabil, fără modificări constructive și cu anvelope de stradă, AT/MT, dar fără pneuri cu profil agresiv, cum ar fi simex sau pneuri agricole.

Sunt obligatorii centurile de siguranță, roata de rezervă, trusa de prim ajutor, stingătorul de incendiu și o șufă de tractare de minimum cinci metri. Organizatorii sugerează folosirea unui telefon mobil sau a unei tablete cu o aplicație instalată pentru măsurarea distanței cu precizie, în lipsa unui Terratrip.

Foarte important – la clasa standard nu este permisă utilizarea troliului, acesta fiind sigilat de organizatori la înscriere.

Între timp, la clasa Open, sunt permise mașini modificate sau construite în baza unui vehicul de serie. Și aici sunt obligatorii trusa de prim ajutor, stingătorul, roata de rezervă, centurile de siguranță și o șufă de tractare de minimum zece metri.

La clasa Open este recomandat un rollcage, pneuri de teren cu profil agresiv, troliu funcțional, un Terratrip sau o aplicație de măsurare a distanței.

Orice concurent trebuie să aibă asupra sa actele de identitate, iar piloții trebuie să aibă un permis de conducere valabil pentru categoria B. Consumul de băuturi alcoolice înainte și în timpul probelor este strict interzis, iar cei are încalcă această regulă vor fi descalificați.

Taxa de participare este de numai 50 de lei pe echipat în cazul înscrierii Online, pe când cei care se înscriu la fața locului trebuie să plătească 75 de lei pe echipaj. Înscrierile Online sunt permise până la data de 5 aprilie 2019, ora 18:00.

Taxa de înscriere se plătește exclusiv la fața locului, doar după ce sunt efectuate și trecute verificările tehnice. Pagina evenimentului este aici, iar organizatorii sunt Duster Hobby Racing împreună cu MUD Off Road Team.

După cum probabil ați intuit, cursa are loc lângă Sângeorgiu de Mureș, satul de reședință al comunei cu același nume din județul Mureș. Zona este renumită pentru nămolul mineral și apele sale sărate, având cea mai mare concentrație de iod din Transilvania, de 11,4 miligrame pe litru.

Previous post

Kia a pregătit două concepte noi: iată ce SUV-uri vor lansa în viitor

Next post

Fernando Alonso a testat o mașină de Rally-Raid

No Comment

Leave a reply