Home»Noutati»Diverse»Creatorul manualului Haynes s-a stins din viață

Creatorul manualului Haynes s-a stins din viață

0
Shares
Pinterest Google+

Antreprenorul John Harold Haynes s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani.

El s-a născut în Ceylon pe 25 martie 1938 și a fondat ulterior compania care editează manualul Haynes. Ulterior, compania s-a transformat în Haynes Publishing Group și John Haynes a fondat apoi și un muzeu auto care îi poartă numele.

John Haynes a creat primul său manual când era încă la școală în Regatul Unit. Pe atunci, avea un Austin 7 pe care l-a transformat în ceea ce el numea Austin 7 „Special”, o versiune mai ușoară a vehiculului și orientată spre sportivitate. Atunci când a vândut vehiculul a observat ca a fost contactat de peste 150 de persoane, așa că a decis să scrie un mic manual pentru a explica procesul prin care a realizat această conversie. Prima serie a avut 250 de exemplare și a vândut-o în zece zile.

Anii au trecut, iar John Haynes a fost înrolat în Forțele Aeriene Regale. A avut un post de logistică, unde a învățat cum să administreze o afacere și a reușit chiar să se apuce de curse. În tot acest timp, a continuat să publice primul său manual. Câțvia ani mai târziu, el a cunoscut-o pe Annette, cea care avea să-i devină soție. I-a cumpărat o mașină de scris second hand, un IBM Proportional Space, drept cadou de nuntă. Aceasta din urmă avea să-l ajute la formarea companiei care îi poartă numele.

În 1965 a creat primul manual Haynes după ce un alt angajat al armatei l-a rugat să-l ajute să-și repare mașina, un Austin Sprite. John a decis să-l ajute și să documenteze reparația după ce a descoperit că manualul original de reparații al vehiculului nu era suficient de util pentru o asemenea operațiune.

Primul manual Haynes, dezvoltat pentru Austin Healey Sprite, a fost publicat în 1966 și prima tranșă, de 3.000 de exemplare, a fost epuizată în mai puțin de trei luni. De atunci și până în prezent, peste 200 de milioane de manuale Haynes au fost vândute în întrega lume.

Aceste manuale sunt destinate în principal service-urilor independente, dar sunt folosite cu succes și de cei care își repară singuri automobilele și motocicletele.

Previous post

Mercedes-Benz ML Pick-up: O conversie excentrică

Next post

Mitsubishi ASX facelift: imagini și informații oficiale

No Comment

Leave a reply