Home»Tehnica»Proiecte custom»Mercedes-Benz ML Pick-up: O conversie excentrică

Mercedes-Benz ML Pick-up: O conversie excentrică

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz nu a oferit niciodată o versiune pick-up a lui ML. Dar asta nu l-a oprit pe un englez care își dorea așa ceva.

Abia anul 2018 ne-a adus primul pick-up dedicat de la Mercedes-Benz, Clasa X, dar până atunci a mai existat un model dezvoltat de AMG în baza Clasei G. Însă, exemplarul de mai jos este diferit și este bazat pe prima generație a lui ML. Mai precis, un exemplar din 2001 a primit înca o punte și o benă.

Rezultatul pare să fie o iluzie optică la prima vedere, deoarece folosește piese de la un alt ML pentru a avea încă o punte, în timp ce bena este realizată artizanal folosind panourile laterale și capacul hayonului de la un ML, ambele având pachetul AMG original. Nu lipsesc șase jante din aliaj de 18 inchi și rezerva „regulamentară” montată pe capacul hayonului mutat pentru a închide bena.

Nu este clar cât de utilă este acea benă și care este masa maximă totală autorizată, dar știm că are un motor V6 de 3.2 litri, alimentat cu benzină, cuplat unei transmisii automate care trimite puterea la patru din cele șase roți din dotare. Spre deosebire de alte conversii, nu este un 6×6, însă a reușit să primească aprobarea de a circula pe drumurile publice din Regatul Unit.

Dacă vi s-a părut o idee bună această conversie până acum, aflați că mașina este de vânzare. Vânzătorul este în Nottingham, Regatul Unit, iar prețul cerut pentru această creație este de 19.995 de lire sterline, adică puțin peste 22.600 de euro.

Mai mult decât dublu față de cât costă un Mercedes-Benz ML din prima generație pe piața second hand din România, dacă facem o verificare rapidă pe site-urile specializate. Ba mai mult, prețul reușește să depășească și suma cerută de unii proprietari ai celei de-a doua generație a lui ML. Dar sigur, niciuna dintre mașinile acestea nu are șase roți și o benă.

Previous post

Duster Pick-up va fi vândut în rețeaua Dacia

Next post

Creatorul manualului Haynes s-a stins din viață

No Comment

Leave a reply