Home»Noutati»BMW a prezentat două SUV-uri de performanță: X3M și X4M

BMW a prezentat două SUV-uri de performanță: X3M și X4M

0
Shares
Pinterest Google+

BMW X3M și X4M sunt cele mai noi SUV-uri de performanță ale mărcii germane. Totodată, sunt primele versiuni de performanță ale celor două modele.

Ambele au un motor benzină turbo de 3.0 litri, disponibil în două versiuni de putere. Practic, modelul livrează 480 CP și 600 Nm, dar există și o versiune Competition, care asigură 510 CP și 600 Nm. Motorul poate atinge o turație maximă de 7.2000 rpm, dar puterea maximă este atinsă mai devreme, mai precis la 6.250 rpm pentru cele mai puternice variante ale celor două modele.

Un amănunt interesant la aceste motorizări este faptul că fiecare ramură a sistemului de evacuare are câte un filtru de particule.

Indiferent că vorbim despre X3M și X4M, accelerația de la 0 la 100 km/h necesită 4.2 secunde. Variantele Competition necesită 0.1 secunde în minus, iar oricare dintre acestea are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Pachetul M Driver poate urca viteza maximă la 280 km/h pentru X3M și X4M, iar varianta Competition aduce încă 5 km/h în plus.

Totodată, indiferent de motorul ales, unica transmisie din gamă este o automată cu opt trepte M Steptronic cu Drivelogic și are sistem de tracțiune integrală M xDrive. Acesta are și un mod special, M Dynamic Mode (butonul MDM) care permite 4WD și 4WD Sport, care implică decuplarea completă a modulului DSC și livrarea unui procent mai mare de resurse către puntea spate.

Puntea față are discuri de frână cu diametrul de 395 milimetri, pe când puntea spate are discuri de 375 milimetri. În standard, modelele X3M și X4M au tempomat cu funcție de frânare cu abilitatea de a frâna autonom în cazul în care șoferul nu reacționează la avertizările de impact iminent cu un alt vehicul sau cu un pieton.

La bord, ocupanții vor remarca un interior îmbrăcat în piele „Vernasca” în două nuanțe. Ornamentele interioare sunt realizate din aluminiu, iar versiunea Competition are în standard scaune M Sport, care pot fi oferite într-o versiune îmbrăcată în piele Merino. Ceasurile de bord, volanul și schimbătorul de viteze sunt și ele semnate de divizia M.

Ulterior, va fi oferit un pachet opțional de elemente din fibră de carbon semnate de divizia M, care includ elemente de caroserie fabricate din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Apropo, încă din standard, aceste modele au jante de 20 de inchi. Caroseriile pot fi oferite în două nuanțe exclusive, Toronto Red și Donington Grey, vizibile în galeria foto de mai jos.

Previous post

Probleme la Jaguar Land Rover: pierderi financiare și concedieri

Next post

Honda pregătește prima sa mașină electrică: imagini oficiale

No Comment

Leave a reply