Home»Noutati»Diverse»Probleme la Jaguar Land Rover: pierderi financiare și concedieri

Probleme la Jaguar Land Rover: pierderi financiare și concedieri

0
Shares
Pinterest Google+

Jaguar Land Rover a încheiat cu o pierdere masivă ultimele trei luni ale anului 2018.

Concernul britanic deținut de Tata Motors a pierdut aproape patru miliarde de euro în ultimele trei luni ale anului trecut. Situația i-a pus pe cei care conduc acest concern în poziția de a fi nevoiți să taie costurile în următorii trei ani. Cel mai probabil, renunțarea la Range Rover SV Coupe este una dintre acele măsuri, însă este urmată de renunțarea la 10% din angajații din Regatul Unit.

Mai precis, 4.500 de salariați ai Jaguar Land Rover vor rămâne fără locul de muncă din cadrul producătorului în următorii trei ani. Alți 1.500 de salariați Jaguar Land Rover au fost concediați în 2018 din același motiv.

De vină sunt atât vânzările slabe pe segmentul diesel, cât și neclaritățile legate de Brexit. Nu a lipsit nici efectul negativ al războiului comercial dintre Statele Unite ale Americii și China. Toți acești factori au scăzut popularitatea modelelor produse de Jaguar, Range Rover și Land Rover, dar și costurile companiei. Acestea din urmă au contribuit la pierderea de aproape patru miliarde de euro în ultimele trei luni ale anului trecut.

Programul de reducere a costurilor de la Jaguar Land Rover prevede măsuri care să asigure economisirea a 3.5 miliarde de euro în următoarele 18 luni, în ciuda faptului că sunt plănuite și investiții consistente în următoarea perioadă. Englezii sunt nevoiți să facă acele investiții, deoarece vor lansa patru modele noi în următorii cinci ani, precum și câte o generație nouă pentru fiecare model din portofoliu până în 2024.

Situația financiară dificilă a JLR va fi complicat de redresat în contextul în care nu este clar nici acum ce se va întâmpla în urma Brexitului. Există riscul ca toate produsele din Marea Britanie să fie mai scumpe în Uniunea Europeană și chiar și pe alte continente. Nu este exclusă nici o instabilitate a lirei sterline, care ar duce la reducerea profiturilor companiilor bazate în această țară.

Credit foto

Previous post

Mitsubishi ASX facelift: imagini și informații oficiale

Next post

BMW a prezentat două SUV-uri de performanță: X3M și X4M

No Comment

Leave a reply