Home»Noutati»Auto»Actualizare Mazda CX-5 în 2023: plus de rafinament și de tehnologie

Actualizare Mazda CX-5 în 2023: plus de rafinament și de tehnologie

0
Shares
Pinterest Google+
Versiunea actualizată a Mazda CX-5 își face debutul în Europa într-o nouă culoare exterioară, Alb Rodium, preluată de la vârful gamei SUV, Mazda CX-60. Varianta 2023 aduce sistemul Mazda M Hybrid, ce utilizează frânarea regenerativă și cu niveluri de echipare armonizate la nivel european.

 

Noua tehnologie mild hybrid face ca energia stocată să ulterior folosită pentru alimentarea sistemelor electronice de la bord. Acesta folosește un motor electric ce asistă motorul termic la plecarea de pe loc, obținându-se astfel o economie de carburant. În mers, sistemul face schimbarea treptelor de viteză și mai ușoară pentru o experiență de condus și mai confortabilă, așa cum se întâmplă și în cazul modelelor Mazda2, Mazda3 și Mazda CX-30 ce folosesc această tehnologie. 

 

Noua gamă armonizată constă în trei pachete de dotări: PRIME-LINE, CENTER-LINE și EXCLUSIVE-LINE, la care se adaugă patru ediții speciale: ADVANTAGE, NEWGROUND, HOMURA și TAKUMI. Mazda CX-5 2023 aduce și o serie de actualizări de conectivitate, cum ar fi accesul la Apple Carplay/Android Auto fără fir, iar ecranul central este tactil. De asemenea, șoferul și pasagerii au la dispoziție porturi USB tip C. Mazda CX-5 2023 oferă o echipare bogată în standard de la faruri și stopuri LED, lumini diurne LED, antenă aerodinamică, stopuri LED și o serie de sisteme avansate de siguranță și confort.

 

Sunt disponibile mai multe pachete de opțiuni suplimentare. Connectivity & Convenience Pack include jante din aliaj de 19”, senzori de parcare (față/spate), cameră video marșarier și scaune față și volan încălzite, iar Comfort Pack Black/White aduce dotări precum tapițerie din piele de culoare neagră sau albă, scaune reglabile și ventilate electric pentru șofer și pasageri, scaune spate încălzite. Suplimentar, pachetul Sunroof Pack include și trapă. 

 

Mazda CX-5 2023 beneficiază de 6 ani garanție și tracțiune 4×4 cadou și poate fi deja comandat de la orice dealer Mazda din România.

Previous post

Poate progresa FRAS mai mult de nivelul din 2004? Echipa Silviu Bulugioiu pare alternativa

Next post

Mitsubishi aduce noul Outlander PHEV în Europa din 2024

No Comment

Leave a reply