Home»Noutati»Volvo XC90 renunță la diesel-uri odată cu următoarea generație

Volvo XC90 renunță la diesel-uri odată cu următoarea generație

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo XC90 nu va fi înlocuit de o nouă generație prea curând, dar avem deja informații despre succesorul său.

În primul rând, se pare că noul XC90 va primi sisteme care îi vor conferi capacități de conducere autonomă de nivelul 4 conform SAE. Adică se va putea conduce singur, dar va avea nevoie de un șofer în spatele volanului tot timpul pentru a putea realiza acest lucru.

Cel de-al doilea lucru important pe care cei de la Volvo l-au dezvăluit despre următorul XC90 este renunțarea la motoarele diesel din această ofertă. Cu timpul, Volvo va elimina diesel-urile cu totul din gama lor, dar se pare că suedezii vor aștepta încheierea ciclului de producție pentru fiecare model în parte pentru a atinge acest obiectiv.

Însă, anumite modele, cum este noul S60, nu vin cu motoare diesel în ofertă și nu le vor avea nici ulterior lansării. Volvo nu va lăsa doar motoarele pe benzină în ofertă, ci va introduce din ce înce mai multe variante hibride plug-in și versiuni electrice ale modelelor sale.

Suedezii plănuiesc să le facă atât de tentante pe acestea din toate punctele de vedere încât să nu mai fie nevoie să ofere diesel-uri în gamă. Viitorul XC90 va avea o platformă nouă, SPA2, dezvoltată în baza actualei SPA. Cel mai probabil, noul XC90 va debuta comercial în 2022. Până atunci, actualul XC90 așteaptă să primească un facelift, programat să fie lansat în 2019 și să fie disponibil până începe 2020.

Previous post

Conversie off-road inedită pentru Mercedes-Benz S500

Next post

Hummer H1 renăscut: propunerea Mil Spec Automotive

No Comment

Leave a reply