Home»Tehnica»Proiecte custom»Conversie off-road inedită pentru Mercedes-Benz S500

Conversie off-road inedită pentru Mercedes-Benz S500

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz S500 nu este prima mașină la care te gândești atunci când vorbim despre off-road. Situația se schimbă dacă introduci în ecuație un rus talentat la mecanică și cu mult timp liber.

Proiectul său a implicat un Mercedes-Benz W140 de la începutul anilor ‘90 și un Gaz 66. Cel din urmă este un model utilizat în trecut de armata rusă, dar a ajuns acum la un preț derizoriu pe piața din Rusia.

De la cele două vehicule, mecanicul a creat un fel de Frankenstein ruso-german. Trenul de propulsie implică componente Mercedes-Benz, în timp ce caroseria de S-Class a fost tăiată pentru a putea fi incorporată pe platforma de GAZ.

Motorul V8 de 320 CP al lui S500 și transmisia sa automată au fost păstrate, însă există și diferențiale blocabile cu comandă la buton. Frânele de Gaz au fost convertite la discuri, iar anvelopele sunt de la Mickey Thompson.

Pentru partea estetică, mecanicul s-a simțit creativ și i-a oferit un look apocaliptic, folosind bull-bar-uri generoase și panouri din inox. Partea frontală a primit un set de blocuri optice suplimentare. Din păcate, asemenea modificări nu sunt permise pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice din România. Însă, le puteți înscrie la clasa Open la orice trial dacă le echipați cu sistemele de siguranță obligatorii în domeniu.

Previous post

Dacia Duster EDC și 1.2 TCe ies din producție

Next post

Volvo XC90 renunță la diesel-uri odată cu următoarea generație

No Comment

Leave a reply