Home»Noutati»Auto»Volvo prezintă seria limitată First Edition a noului XC90

Volvo prezintă seria limitată First Edition a noului XC90

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo a prezentat de curând la Stockholm seria limitata a ultimei generații XC 90, numita First Edition. Ediția limitată va număra 1.927 de exemplare, fiecare fiind numerotată individual, aniversând astfel cei 87 de ani de la apariția mărcii Volvo, iar noutatea o reprezintă faptul că, pentru prima data în lume, acestea vor putea fi achiziționate exclusiv online.

XC90 First Edition este propulsat de un motor D5 Twin Turbo, diesel care dezvoltă 225 CP și un cuplu de  470 Nm, conectat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Suspensia este una pneumatică, controlată electronic, ce dispune de cinci setări, inclusiv una ce poate fi personalizată în funcție de preferințele șoferului.

Exteriorul este vopsit într-o culoare neagră Onyx Black, iar jantele din aliaj au un diametru de 19 inch. La interior găsim un adevărat exercițiu de design, cu scaune îmbrăcate în piele Nappa și un bord de asemenea îmbrăcat în piele, cu inserții din aluminiu.

Un ecran generos montat în consola centrală controlează sistemele de navigație, climatizare, partea de audio, însă ajută și la a accesa unele produse si servicii pe baza de internet, eliminind astfel o mare parte din butoanele necesare pe consolă.

Sistemul audio Bowers & Wilkins este unul puternic, cu amplificator de 1400W și este compus din 19 difuzoare, inclusiv subwoofer.

Așa cum ne-a obișnuit deja, Volvo a pus accent și pe partea de siguranță. First Edition încorporează cel mai complex și sofisticat pachet de siguranță disponibil pe piață. Vorbim aici de doua sisteme lansate în premieră și anume „run-off road protection” și „auto brake at intersection capability” (frânarea automată la intersectii)

Pentru cei interesati, prețul recomandat de vânzare este de 68.000£, iar magazinul online se deschide pe 3 septembrie la ora 18:00, ora României.

Printre motorizările anunțate pentu modelul de serie largă, Volvo XC90 va dispune și de un propulsr T6 turbo pe benzină, ce dezvoltă 320 CP și 400 Nm. Totodată va exista și o propulsie hibridă având la bază un motor pe benzină de doi litri, supraalimentat cu ajutorul unei turbine și a unui compresor mecanic, care împreună cu motorul electric de propulsie va oferi o putere cumulată de 400 CP și o cifră record la capitolul emisiilor poluante, de doar 60 g bioxid de carbon/km.

Previous post

Atac la Duster: Chevrolet Niva Concept a fost prezentat la Moscova

Next post

Land Rover a prezentat noul Discovery Sport

1 Comment

  1. […] Ar putea să-ți placă și: Volvo prezintă seria limitată First Edition XC90 […]

Leave a reply