Home»Noutati»Auto»Atac la Duster: Chevrolet Niva Concept a fost prezentat la Moscova

Atac la Duster: Chevrolet Niva Concept a fost prezentat la Moscova

0
Shares
Pinterest Google+

Salonul Auto de la Moscova din acest an a adus în fața publicului un concept interesant, ce ar trebui să se transforme în vehicul de serie în mai puțin de doi ani. Pentru a fi mai creduli în fața publicului, dar și pentru a arăta că vor să uite repede semi-eșecul înregistrat de vechiul model, cei de la GM au prezentat un exemplar deja dotat cu o mulțime de accesorii pentru off-road, cum ar fi troliul, anvelopele MT, snorkel și lumini suplimentare. Totodată, se poate observa și stadiul avansat de definitivare în care se află mașina, ce nu mai are nevoie de multe modificări pentru a intra în producția de serie.

Mașina se va fabrica în Federația Rusă, la uzina AvtoVAZ din Togliatti, fabrică ce produce aproximativ un milion de vehicule pe an sub mărci ca Lada, Renault, Nissan și Datsun. Motorizarea actuală este un propulsor de 1.8 litri pe benzină, de origine Peugeot, ce dezvoltă 134 CP. Transmisia este manuală cu cinci rapoarte, iar sistemul de tracțiune integrală este, cel mai probabil, unul de generație nouă. La mașina prezentată oficial se putea observa prezența unei punți rigide pe spate, lucru care dacă va fi păstrat și la varianta finală, va contribui la un plus de performanțe în teren accidentat.

Deși arată promițător în configurația cu care a fost prezentată, mașina nu va fi mai mult decât un SUV cu pretenții modeste la capitolul off-road. Din acest motiv rușii nici nu iau în calcul înlocuirea clasicei Lada Niva dezvoltată în anii ’70, model rămas aproape neschimbat până azi și încă destul de apreciat pentru raportul bun dintre capabilități, preț și fiabilitate. Cu toate acestea este posibil ca, cel puțin prin prisma prețului, să avem de a face în curând cu un redutabil competitor pe piața europeană pentru Dacia Duster.

Previous post

Noul Nissan X-Trail a sosit în România

Next post

Volvo prezintă seria limitată First Edition a noului XC90

No Comment

Leave a reply