Home»Video»VIDEO – Furat în 20 de secunde: cum poți să rămâi fără mașină dacă ai pornire fără cheie

VIDEO – Furat în 20 de secunde: cum poți să rămâi fără mașină dacă ai pornire fără cheie

0
Shares
Pinterest Google+

Sistemele de acces și pornire fără cheie ne fac viața mai ușoară și schimbă felul în care ne folosim mașinile.

Însă, la fel ca orice tehnologie, există slăbiciuni care pot fi exploatate. Nu a durat mult de la apariția acestor sisteme și au apărut deja pe internet sisteme care pot copia, bruia și multiplica un semnal criptat între mașină și cheia sa.

Un englez s-a trezit cu mașina furată, dar a reușit să surprindă hoții în acțiune într-un clip video realizat cu sistemul său de supraveghere. Nu l-a ajutat prea mult, pentru că răufăcătorii erau mascați și au acționat în 20 de secunde, însă putem vedea în acțiune sistemul pe care l-au aplicat pentru a păcăli sistemul de acces și pornire fără cheie.

Practic, acesta poate fi păcălit dacă ai cheia în proximitatea mașinii, situație aplicabilă în special pentru cei care își parchează mașina lângă casă. Hoții au venit cu un receptor de semnal, care a captat și a mărit puterea semnalului transmis de cheie. Acel receptor are o pereche, folosită în mașină, care păcălește receptorul de la bord și îi transmite în fals prezența cheii cu keyless go.

Odată pornită mașina, hoții au putut să plece de parcă ar fi uitat cheia în parcare. Aceeași echipă a avut și un sistem de bruiere a GPS-ului, disponibil pentru doar câteva sute de lei până și pe site-urile de anunțuri de la noi. Există și sisteme de bruiere GSM, deci nici măcar sistemele de alarmă cu monitorizare și alertă SMS nu ar avea șanse împotriva acestora.

Cum poți evita să rămâi fără mașină dacă ai acces și pornire fără cheie? O cutie metalică în care să îți ții cheia de la mașină dacă parchezi foarte aproape de casă sau birou. Mai departe de atât, poți să ai un garaj și să îți echipezi mașina cu o alarmă performantă instalată de o echipă de profesioniști. Poți urmări clipul mai jos pentru a vedea cum au acționat hoții.

Previous post

Citroen C5 Aircross a debutat în Europa: promite să fie cel mai confortabil SUV

Next post

Test de siguranță: Cât de greu este să răstorni un Tesla Model X?

No Comment

Leave a reply