Home»Noutati»Diverse»Test de siguranță: Cât de greu este să răstorni un Tesla Model X?

Test de siguranță: Cât de greu este să răstorni un Tesla Model X?

0
Shares
Pinterest Google+

Tesla Model X se mândrește cu cel mai înalt nivel de siguranță evaluat de americanii de la NHTSA pentru un SUV.

Calificativul nu este nou, fiind obținut în vara lui 2017, însă nu aveam până acum imagini oficiale ale testului de răsturnare, care au fost publicate de reprezentanții mărcii americane. Acest test implică un banc de probă rulant, pe care este așezată mașina, iar acesta se oprește brusc în fața unui spațiu amenajat special.

Proba este gândită pentru a testa cât de ușor se poate răsturna o mașină, o problemă la vehiculele cu un centru ridicat al greutății, iar rezultatul este notat în procente. În cazul lui Model X, evaluarea de la NHTSA a fost de 9.30%, cea mai bună valoare din întregul segment SUV oferit la nivelul Statelor Unite ale Americii.

Practic, Model X are o probabilitate de a fi răsturnat de numai 9.30%, iar cei de la Tesla se mândreau în trecut cu faptul că nu au fost capabili să-l răstoarne în cadrul testelor derulate in-house. Nici cei de la NHTSA nu au reușit o răsturnare ca la carte, pentru că mașina nu s-a învârtit în jurul axei sale în urma căderii de pe bancul rulant.

Motivul? Fiind un vehicul electric, Model X are acumulatorii montați în podea și aceștia duc la coborârea punctului de greutate al mașinii. Puteți urmări testul NHTSA în clipul de mai jos.

Previous post

VIDEO - Furat în 20 de secunde: cum poți să rămâi fără mașină dacă ai pornire fără cheie

Next post

Recall de 4.8 milioane de unități la FCA: probleme la cruise control

No Comment

Leave a reply