Home»Noutati»Auto»SsangYong se transforma. Acesta este noul Korando!

SsangYong se transforma. Acesta este noul Korando!

0
Shares
Pinterest Google+

Stiu ca unii dintre cititori cunosc faptul ca noul Korando a aparut inca de la sfarsitul lui 2010, dar elementul de noutate este inca valabil atat timp cat nimeni nu a vazut inca unul pe strada. Marca coreeana aflata in situatie de faliment a batut palma cu Mahindra, un “Guru” al industriei indiene de automobile si se pare ca primul sir al schimbarilor a inceput deja.

Pare greu de crezut ca o marca renumita indeosebi prin controverse legate de designul exterior al modelelor sale va gasi stralucirea tocmai datorita preluarii de catre o firma indiana, insa nu e cazul sa ne lasam condusi de prejudecati si nici pe “limbajul de design” al modelelor din trecut. Pentru a-si asigura un inceput cu dreptul dupa cativa ani de absenta, Korando a fost desenat chiar in studiourile Giugiaro si arata foarte bine.
Noul Korando este acum un SUV ce nu mai pastreaza nici o legatura cu suratele din trecut, ce vine cu solutii constructive noi si un design, in premiera… normal. Korando poseda o caroserie autoportanta, mult mai usoara decat versiunie anterioare construite pe sasiu si beneficiaza de suspensie independenta pe ambele punti.
Greutatea masinii a fost astfel redusa semnificativ, iar agilitatea si confortul au atins un nivel nemaintalnit pana acum. Korando poate juca de acum in alta liga, cea a SUV-urilor compacte si va putea compara cu modele precum Mitsubishi ASX, Toyota RAV4, VW Tiguan sau Ford Kuga. Korando este disponibil atat cu tractiune pe fata, cat si 4×4, iar transmiile sunt in numar de doua, una manuala si alta automata, ambele cu sase rapoarte. Unicul motor disponibil in acest moment este un diesel common-rail de 2 litri, care dezvolta 175 CP, urmand ca pe viitor sa apara si o versiune pe benzina.
Noul Korando va fi importat oficial spre sfarsitul acestui an de catre New Kopel Group, care se ocupa de comercializarea marcii SsangYong in Romania incepand din vara acestui an. Nu au fost inca anuntate preturile pentru piata noastra, dar Korando se vinde deja in Europa cu un pret ce incepe sub 21.000 euro (20.900 euro in Spania).

Previous post

Noul Jeep Wrangler – primul test in Romania

Next post

Trial 2011

No Comment

Leave a reply