Home»Noutati»Diverse»Schi pe 18 noiembrie în București – Arena Păltiniș se mută de la Sibiu în Parcul Tineretului

Schi pe 18 noiembrie în București – Arena Păltiniș se mută de la Sibiu în Parcul Tineretului

0
Shares
Pinterest Google+

Pentru că ne place să stăm afară, iar într-unul dintre numerele de iarnă ale reviste 4x4Adventure v-am prezentat Arena Platoș/ Păltiniș Arena, vă recomandăm să mergeți în Parcul Tineretului, când vor aduce schiul în centrul Bucureștiului.

Ski in the City este un eveniment ce dorește promovarea sporturilor de iarnă pentru copii și, în același timp, pentru tinerii pasionați de freestyle ski & snowboard. Și cum cei mai mulți sunt în capitală, distracția din Păltiniș (Sibiu) se mută pentru o zi la București. Cu sprijinul și zăpada obținută prin utilizarea patinoarului Allianz-Țiriac Arena Ice Rink, în Parcul Tineretului, în apropierea intrării principale, va fi amenajată o pârtie de schi cu înclinație mică, dedicată copiilor între 4 și 10 ani ce vor să ia primul lor contact cu alunecarea pe zăpadă.

Păltiniș Arena aduce la București inclusiv echipamente de schi și snowboard pentru cei mici, puse la dispoziție în mod gratuit. Iar cei mici vor fi ghidați în primii lor pași pe zăpadă de instructorii școlilor de schi și snowboard din cadrul complexului. Cursurile de inițiere vor avea o durată de 30 de minute iar copiii vor fi deserviți în ordinea prezenței la fața locului.


„Ski in the City este un eveniment la care ne gândim de mult timp, care implică un efort logistic impresionant. Suntem convinși că sunt mulți copii care și-ar dori să încerce să schieze sau să se urce pe placă și încă n-au avut ocazia, locuind într-o zonă de șes, așa că aducem muntele și zăpada la ei „în sufragerie”. Așteptăm cu drag toți copiii și tinerii care vor să încerce senzația alunecării pe zăpadă în condiții de maximă siguranță. Și, cine știe, poate mulți se vor molipsi de acest minunat microb”, spune Dan Gherman, administratorul complexului Păltiniș Arena.


În același timp, Ski in the City este și un eveniment dedicat tinerilor practicanți de sporturi de acțiune, printr-un concurs de sărituri cu aterizare pe o imensă pernă gonflabilă și de alunecare pe țeavă cu schiuri și snowboard. Set-up-ul de sărituri este compus din: in-run, kicker și aterizare BagJump. Concursul constă în 2 sărituri pentru calificări și două sărituri pentru finale. Atât în calificări cât și în finale, cea mai bună săritură contează pentru stabilirea clasamentului.
Set-up-ul de alunecare pe țeava este format din: in-run, straight-rail și ieșire.
Concursul constă în 2 alunecări pentru calificări și 2 alunecări pentru finale. Atât în calificări cât și în finale, cea mai bună alunecare dintre cele două contează pentru stabilirea clasamentului. Concurenții vor fi împărțiți pe mai multe categorii, snowboard masculin/ snowboard feminin/ ski masculin/ ski feminin iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Juriul acestei competiții va fi format din snowboarderi și schiori de elită din România. Câștigătorii celor două concursuri vor fi premiați cu produse de specialitate oferite de magazinul H2O.

Programul complet al evenimentului, 18 noiembrie:

09:00-16:00 Cursuri inițiere schi și snowboard, copii 4-10 ani

09:00 Înscrieri concursuri

10:00-12:00 Antrenamente de concurs

12:00 Calificări BagJump

13:00 Calificări Țeavă

14:00 Finale BagJump

15:00 Finale Țeavă

16:00 Premiere

Previous post

Concursul Mecanicul Anului 2023 - câteva zile până la închiderea înscrierilor

Next post

Călătorie în timp pentru a afla istoria jocului de poker

No Comment

Leave a reply