Home»Noutati»Diverse»Un nou record de vânzări pentru Kia

Un nou record de vânzări pentru Kia

0
Shares
Pinterest Google+

Kia a stabilit un nou record de vânzări la nivel istoric de la debutul său pe piața din Europa.

Marca din Coreea de Sud a stabilit o creștere de 0.6 procente față de același trimestru al anului trecut și a surclasat vechiul său record pe această piață. Mai precis, Kia a vândut 132.174 de unități în acest trimestru și a avut o cotă de piață de 3.2 procente la nivel european.

Noua generație a lui Ceed a avut o creștere de 29% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, iar extinderea gamei de modele a avut un rol important în acest proces, pe lângă schimbarea de generație.

În primul trimestru al lui 2019, unul din opt automobile noi Kia vândute în Europa a avut sistem de propulsie 100% electric, iar coreenii se așteaptă ca această pondere să crească. La un moment dat, Kia o să comercializeze doar vehicule electrice, așa cum plănuiesc și alți constructori. Desigur, suntem încă departe de acest punct, iar legislația din Europa va dicta momentul în care se întâmplă acest lucru.

Probabil cea mai interesantă schimbare este la nivelul modelului ProCeed, care a devenit de cinci ori mai popular decât predecesorul său în urma trecerii la caroseria shooting brake.

Sportage rămâne cel mai bine vândut automobil nou Kia în perioada ianuarie-martie, fiind urmat de Ceed. Pe locul trei se clasează Picanto, iar după el vine Stonic.  

Previous post

Citroen C5 Aircross a debutat în România: cât costă și ce dotări are

Next post

A apărut numărul 25 al revistei 4x4 Adventure!

No Comment

Leave a reply