Home»Noutati»Mercedes-AMG GLC 63S este cel mai rapid SUV pe Nürburgring

Mercedes-AMG GLC 63S este cel mai rapid SUV pe Nürburgring

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-AMG GLC 63 S este în prezent cel mai rapid SUV de producție de serie pe Nürburgring.

Modelul german a reușit să doboare recordul stabilit de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Italienii au reușit un timp de 7:51.7, în timp ce nemții au venit cu o replică de 7:49.3 Diferența este mică, dar recordul este record, iar SUV-ul cu motor V8 biturbo de 4.0 litri este mai rapid.

Italienii au alergat cu un SUV cu un V6 biturbo de 2.9 litri, iar ambele oferă 510 CP. În timp ce Stelvio Quadrifoglio asigură 600 Nm, omologul său german are 700 Nm și o transmisie automată cu nouă trepte, nu cu opt.

Pilotul responsabil de acestă reușită se numește Markus Hofbauer și este inginer în cadrul departamentului de dezvoltare de la Mercedes-AMG. Timpul atins de SUV-ul german a fost obținut chiar de la prima tură cronometrată.

Rămâne de văzut dacă italienii vor încerca să spargă diferentă de aproape trei secunde cu un nou tur, sau dacă vor aștepta ca alți producători să intre în cursă și să dezvolte între timp un Stelvio Quadrifoglio și mai rapid. Mai sunt așteptați în această cursă italienii de la Lamborghini, cu al lor Urus, alături de englezii de la Range Rover și de nemții de la Porsche. Nu iese din cursă nici viitorul BMW X5 M, acesta nefiind încă lansat.

Previous post

Mani Gyenes are fractură de humerus, dar tot merge în Dakar 2019

Next post

Taxa auto 2019 va fi gata în Decembrie

No Comment

Leave a reply