Home»Sport»Moto»Mani Gyenes are fractură de humerus, dar tot merge în Dakar 2019

Mani Gyenes are fractură de humerus, dar tot merge în Dakar 2019

0
Shares
Pinterest Google+

Pilotul Mani Gyenes, cel mai experimentat din România atunci când vine vorba despre Raliul Dakar, s-a accidentat cu doar câteva săptămâni înainte de competiție.

Riderul sătmărean a publicat pe Facebook un clip scurt în care arată cum a suferit o fractură de humerus. În prezent, se concentrează pe recuperarea fizică, dar va alerga în Dakar 2019 începând cu data de 6 ianuarie.

Mani s-a accidentat cu noua sa motocicletă de Dakar în timpul unei ședințe foto. Riderul efectua sărituri de pe o rampă și a pierdut controlul ghidonului la aterizare. Emanuel Gyenes va alerga în Dakar 2019 cu o motocicletă KTM 450 Dakar Rally Replica.

Ediția 2019 a Raliului Dakar se ține doar în Peru, iar asta i-a permis lui Mani să abordeze o nouă clasă – Malle Moto. Aceasta implică renunțarea la echipa de asistență. Mani nu va avea o echipă care să-l aștepte în parcul de service la finalul zilei și va fi nevoit să remedieze singur orice problemă tehnică. Pe deasupra, la această clasă, riderul are o cutie de scule de 80x45x30 cm, adică de 80 de litri, care va fi transportată de organizatori de la un bivuac la altul. Asta este singura asistență permisă la calsa la care organizatorii îl văd pe Gyenes în postura de favorit.

Sătmăreanul a promis să facă tot ce îi stă în putință să ia startul și să termine acest Dakar, în ciuda rupturii humersului drept. Emanuel Gyenes s-a operat deja și are în prezent o tijă montată pentru a-și reface osul respectiv. Mai sunt doar 49 de zile până la startul festiv în Dakar 2019.

Mani Gyenes are două victorii la clasa Maraton în Dakar, un loc 14 la general și un total de opt starturi în celebrul eveniment de off-road. Ediția 2019 a Raliului Dakar are aproximativ 3.000 de kilometri de probsă specială, respectiv 5.000 cu tot cu legături, iar 70% din suprafață este reprezentată de nisip.

Previous post

Plângeri neobișnuite pentru Jeep Wrangler în SUA

Next post

Mercedes-AMG GLC 63S este cel mai rapid SUV pe Nürburgring

No Comment

Leave a reply