Home»Noutati»Grupul PSA și Alianța FCA vor forma al patrulea cel mai mare concern auto din lume

Grupul PSA și Alianța FCA vor forma al patrulea cel mai mare concern auto din lume

0
Shares
Pinterest Google+

Grupul PSA și Alianța FCA vor forma al patrulea cel mai mare concern auto din lume. Cele două companii au anunțat că vor fuziona și vor avea putere egală de decizie. Se va înfiinţa o altă companie cu sediul în Olanda și fiecare dintre cele două entități va deține câte 50% din acțiunile acesteia. 

Noua alianță va fi condusă de Carlos Tavarez, CEO-ul Grupului PSA şi de John Elkann – actualul președinte al Alianței FCA.  Motivul principal al acestei fuziuni este reducerea costurilor de operare şi conform comunicatului oficial acestea vor scădea cu până la 3,7 miliarde de euro pe an.

În portofoliul Fiat-Chrysler se află Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ram, Lancia și Chrysler, iar Grupul PSA deţine Peugeot, Citroen, DS și Opel.

PSA deține și producătorul de piese auto Faurecia, care are în România cinci fabrici de piese și subansamble auto. Acestea sunt localizate în Cătăneasca (județul Argeș), Mioveni (Argeș), Tălmaciu (județul Sibiu), Râmnicu Vâlcea (Vâlcea) și Craiova (Dolj) și produc scaune, sisteme de interior și sisteme de emisii.

Previous post

Primul SUV electric Mazda poate fi comandat în România

Next post

O parte din impozitele auto vor fi majorate în 2020

No Comment

Leave a reply