Home»Noutati»Diverse»Datsun a lansat primul său crossover: Cross

Datsun a lansat primul său crossover: Cross

0
Shares
Pinterest Google+

Datsun Cross a fost prezentat oficial pe internet și a devenit primul crossover al mărcii nipone deținute de Nissan.

Acest model a fost anticipat de conceptul Go-Cross, iar designerii au reușit să integreze destul de multe trăsături ale acestuia pe modelul de serie. Aspectul rezultat este neobișnuit dacă te iei după gusturile europenilor, dar acest model ar putea avea succes pe piața din Asia.

Datsun Cross va debuta în Indonezia și va fi vândut ulterior și pe alte piețe din acea regiune. Nissan nu a anunțat planuri pentru debutul european al acestui model, însă nu putem să știm niciodată ce vor face japonezii dacă vor constata că vor avea vânzări suficiente pe Bătrânul Continent.

Caroseria are o lungime de 3.95 metri și o lățime de 1.67 metri, în timp ce înălțimea sa este de 1.56 metri și ampatamentul este de 2.45 metri. Garda la sol este de 20 de centimetri.
În materie de detalii tehnice, motorizarea lui Datsun Cross este alimentată cu benzină și este un 1.2 de 78 CP și 104 Nm. Transmisia standard este o manuală cu cinci trepte, dar opțional este oferită o unitate CVT.

Datsun Cross nu este oferit cu tracțiune integrală, însă are ABS, controlul tracțiunii și ESP. Pe partea de siguranță pasivă, modelul are și două airbag-uri frontale. Diferențialul față simulează o funcție de alunecare limitată cu ajutorul sistemului de frânare.

https://www.youtube.com/watch?v=syywDxISLhc

Previous post

Land Rover Defender Works V8 - ediție limitată la doar 150 de unități

Next post

Kia Telluride Concept va da naștere unui SUV de serie

No Comment

Leave a reply