Home»Noutati»Diverse»Taxa auto 2018: vom avea o formulă de calcul până în martie

Taxa auto 2018: vom avea o formulă de calcul până în martie

0
Shares
Pinterest Google+

Taxa auto 2018 va exista și va fi gata în martie. Aceasta este promisiunea făcută de Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Aparent, taxa auto scoasă împreună cu numeroase alte biruri de actuala guvernare va trebui să se întoarcă de la anul cu forțe proaspete. De data aceasta, știm doar că vor fi penalități pentru vehiculele care vo polua și că amprenta care va fi luată în calcul este emisia de dioxid de carbon. Până atunci, rămânem în șah și ne întrebăm cum vor fi tranzacționate mașinile pentru care s-a plătit taxa de mediu și proprietarii au cerut deja recuperarea acesteia, așa cum au permis guvernanții în vara acestui an.

Altfel spus, recuperezi taxa și apoi pierzi din nou bani la revânzare, pentru că o să ai o mașină înmatriculată, dar fără taxa plătită. O altă posibilitate ar fi să fii taxat în fiecare an în funcție de emisiile de CO2, dar niciuna dintre acestea nu a primit un răspuns clar din partea guvernanților. Oricum ar fi, vor fi taxe noi pentru mașini din martie 2018, iar acestea ar putea să fie destul de ridicate.

În contextul propunerii pentru scăderea impozitelor pentru motoarele de cilindree mare și creșterea ușoară a taxelor pentru motoarele mai mici de 1.8 litri, situația ar putea fi complexă pentru unii proprietari de mașini, dacă nu chiar pentru foarte mulți. Rămâne doar să așteptăm noua formulă și să vedem ce ne aduce aceasta. Până atunci, atenție la ce mașini vă cumpărați, s-ar putea să fiți buni de plată în fața statului român începând din martie.

Previous post

Mani Gyenes va concura în ediția 40 a Raliului Dakar

Next post

Dacia Duster 2 versus zidul EuroNCAP: 3 stele de siguranță

No Comment

Leave a reply