Home»Noutati»Diverse»Taxa auto se întoarce și țintește motorizările cu normă Euro mică

Taxa auto se întoarce și țintește motorizările cu normă Euro mică

0
Shares
Pinterest Google+

Taxa auto se va întoarce, dar nu va mai fi plătită simultan cu înmatricularea vehiculului.

Aparent, guvernul vrea să introducă o taxă anuală în locul celei unice, plătită doar la înmatriculare, iar noua formă a acesteia va fi gata abia la finalul acestui an. Până atunci, nu vom ști clar cine și cât va avea de plată, dar este destul de evident că va fi scump să deții un autovehicul cu o normă euro mică, cum sunt cele non euro, Euro 1 sau Euro 2. Cei cu Euro 3 sau Euro 4 ar putea fi păsuiți câțiva ani de la forma cea mai severă a birului, dar nu putem să vă promitem noi acest lucru.

Cu alte cuvinte, cu cât este mai veche și mai poluantă mașina, cu cât ai șanse mai mari să plătești mai mult. Pentru că restricționarea importului de autovehicule ar duce la un nou conflict cu Comisia Europeană, ar putea fi taxate și vehiculele deja înmatriculate în România.

Practic, toate acele mașini care au fost înscrise în circulație de când a fost eliminată taxă auto cu mare fast în primăvara lui 2017 vor avea de plătit, într-o formă sau alta, această nouă taxă. Vor conta cilindreea, norma de poluare, rulajul vehiculului și emisiile de CO2 ale motorului.

Previous post

Chevrolet sărbătorește de pe acum 100 de ani de pick-up-uri

Next post

Mitsubishi Eclipse Cross a intrat în producție și vine spre Europa

1 Comment

  1. […] Taxa auto 2018 va exista și va fi gata în martie. Aceasta este promisiunea făcută de Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. […]

Leave a reply