Home»Noutati»Ferrari pregătește un crossover, ar putea ieși un SUV

Ferrari pregătește un crossover, ar putea ieși un SUV

0
Shares
Pinterest Google+

Oficialii Ferrari spuneau în trecut că nu vor face un SUV sau un vehicul electric vreodată, iar președintele mărcii chiar a menționat că un asemenea model va fi aprobat „doar peste cadavrul său”.

Între timp, anumite surse apropiate de problemă le-au spus englezilor de la Car despre intențiile mărcii din Maranello în segmentul crossoverelor. Modelul rezultat ar urma să aibă cinci uși, nu patru, ceea ce nu ar încălca o altă promisiune a italienilor dacă ar fi să mergem până la virgule, în timp ce sistemul de tracțiune integrală ar urma să fie standard.

Potrivit surselor care nu și-au dat numele din motive lesne de înțeles, proiectul s-ar numi F16X în spatele ușilor închise, iar creația ar urma să vădă drumurile șerpuite ale Italiei prin 2020 sau 2021. El ar urma să fie înlocuitorul lui GTC4 Lusso și ar urma să aibă și un sistem de propulsie hibrid.

Portierele din spate ar urma să aibă deschidere inversă, iar montantul B ar fi eliminat pentru un efect dramatic la deschiderea acestora. Sună deja a stilul celor de la Ferrari dacă ar face mașini cu patru uși. Motorizarea va avea opt cilindri în V, iar două turbosuflante ar urma să asigure suficientă putere încât nici puriștii să nu poată să strâmbe din nas.

La sfârșitul zilei și al anului fiscal, când se va trage linie, cei de la Ferrari ar putea să treacă peste greața lansării unui SUV cu mult mai mulți bani decât au făcut în anii trecuți. Până la urmă, Porsche a lansat un SUV acum mai mulți ani și n-a murit nimeni de ciudă, iar marca germană este într-o formă financiară mai bună decât în anii 90, când a fost la câțiva pași greșiti de faliment.

Ferrari stă bine din punct de vedere financiar, dar vistieriile italienilor probabil au loc pentru câteva milioane de euro de pe urma viitorului crossover, care pare că va fi un SUV „toată ziua”.

Previous post

Lambretta revine pe piața scuterelor: iată-l pe V-Special

Next post

Picnicul Dacia din România a avut peste 1.000 de participanți

1 Comment

Leave a reply