Home»Noutati»Porsche Macan va primi un frate electric

Porsche Macan va primi un frate electric

0
Shares
Pinterest Google+

Porsche a șocat puriștii mărcii când a lansat primul său SUV, Cayenne. Oamenii s-au obișnuit cu ideea, iar un SUV de la marca din Zuffenhausen a devenit o chestie obișnuită.

Știm că nu vom vedea prea curând un Porsche la un concurs de off-road, dar asta nu împiedică marca germană să construiască acest tip de vehicul. La sfârșitul zilei, nu toată lumea merge în off-road, iar acest lucru trebuie să-l acceptăm.

Vestea bună este că Porsche este într-o stare mai bună ca niciodată din punct de vedere financiar, iar o parte din această situație i se datorează gamei de SUV-uri. Cât timp Porsche poate să le fabrice pe 911, Boxster și Cayman, putem accepta cu toții o linie de SUV-uri din partea acestei mărci.

Să recunoaștem, cei care au condus deja un SUV Porsche știu că senzația de condus este apropiată de modelele sport ale mărcii și reușește să marcheze spiritul sportiv al acestui constructor. Ei bine, Porsche va face mașini electrice, iar prima este deja confirmată pentru producție cu 600 CP la dispoziția pedalei din dreapta.

Acest model, inspirat de conceptul Mission E, va fi urmat de un SUV, care va avea dimensiuni comparabile cu Macan. Zvonurile nu anunță efectiv un Macan electric, dar putem presupune că despre asta este vorba atunci când se trage linia. Modelul va debuta până în 2023, deci avem cinci ani să ne obișnuim cu ideea unui SUV electric de la Porsche. Din moment ce până și Ferrari face un crossover, nu ar trebui să fie greu de digerat toată situația.

Apropo, Macan este cel mai bine vândut Porsche în prezent și cel mai accesibil model al mărcii. Este clar că nu au fost aplicate prețuri de dumping aici, dar nu putem nega faptul că adăugarea SUV-urilor în gamă a fost o idee proastă. Din contră, Porsche a ridicat ștacheta la SUV-uri premium, iar noi nu putem decât să ne bucurăm, pentru că aspirațiile clienților au crescut și constructorii sunt practic obligați să facă mașini mai competitive din toate punctele de vedere.

Previous post

Picnicul Dacia din România a avut peste 1.000 de participanți

Next post

Volvo XC60 primește 421 CP de la Polestar

No Comment

Leave a reply