Home»Tehnica»Proiecte custom»Vrei să ajungi oriunde? Uite un Defender cu șenile

Vrei să ajungi oriunde? Uite un Defender cu șenile

0
Shares
Pinterest Google+

Land Rover Defender este apreciat în lumea întreagă pentru capacitățile sale off-road, dar au existat unii oameni care nu s-au mulțumit cu varianta standard.

Unul dintre ei era scoțianul James Cuthbertson, care avea o companie specializată în conversii de vehicule. Micul său atelier din Lanarkshire, orășelul care ni l-a dat pe regretatul Colin McRae, a construit aproape 20 de unități Defender cu șenile.

Seria limitată despre care vă povestim aici a fost construită în anii ‘50 și nu este clar câte unități din lotul respectiv au mai rămas printre noi. Exemplarul din galeria foto a fost fabricat în 1958 și a trecut printr-o restaurare completă.

Are un șasiu dezvoltat de la zero pentru a susține șenilele pe care le vedeți și o caroserie de Land Rover Defender Series II. Sistemul de servodirecție a fost modificat pentru a putea permite virarea cu șenile, iar viteza maximă este de numai 32 km/h. Altfel spus, poți ajunge oriunde, dar e important să nu te grăbești.

Asemenea vehicule au fost utilizate de armata Regatului Unit în misiuni de detectare și eliminare a explozibililor, totul datorită faptului că erau mai ușoare decât orice altă șenilată.

Casa de licitații Bonhams estimează că va fi vândut acest exemplar pentru o sumă cuprinsă între 65.500 și 79.000 de dolari. Evident, există posibilitatea depășirii acestui prag, dar cumpărătorul va avea un Defender extrem de rar.

Previous post

Gin pentru excentrici: fiecare sticlă conține piese de Harley

Next post

Ford sărbătorește 100 de ani de la primul său pick-up

No Comment

Leave a reply