Home»Noutati»Diverse»VIDEO: Efectul pe care îl are rugina asupra siguranței oferite în caz de accident

VIDEO: Efectul pe care îl are rugina asupra siguranței oferite în caz de accident

0
Shares
Pinterest Google+

Rugina nu este deranjantă doar din perspectiva estetică a unui vehicul, ci și în ceea ce privește performanțele și siguranța.

Concluzia aceasta era evidentă, dar o organizație non-profit din Suedia, numită Villaagarnas Riksforbund a decis să ceară sprijinul unei companii de asigurări pentru a evalua exact cum se comportă în caz de impact mașinile care prezintă rugină.

Cercetătorii au ales să testeze o Mazda 6 mai veche și un Volkswagen Golf V. Ambele modele au fost fabricate între 2004 și 2008 și aveau rugină vizibilă. Au fost evaluate conform standardelor EuroNCAP care erau în vigoare la momentul lansării pe piață.
Modelul Mazda6 ar fi primit trei în loc de patru stele EuroNCAP conform standardelor care erau în vigoare la momentul testării. Cercetătorii estimează că riscul de deces în caz de accident real a crescut cu 20% din cauza ruginei.

Între timp, modelul Volkswagen Golf V testat de suedezi a reuși să obțină punctajul echivalent pentru o clasare slabă de cinci stele, adică 33 de puncte, în timp ce echivalentul său atunci când era nou a primit 32 de puncte, adică ”patru stele cu felicitări”.

Trebuie să notăm că rugina afecteză fiecare mașină în mod diferit, așadar rezultatele de mai sus nu se aplică oricărui automobil, însă este încă un lucru pe care trebuie să îl luăm în vedere când ne gândim la achiziția unui automobil rulat sau când ne uităm cu atenție la mașina pe care o conducem zi de zi.

Previous post

Kia a câștigat trei premii Red Dot pentru design auto

Next post

Toyota va rechema 28.236 de mașini în România

No Comment

Leave a reply