Home»Noutati»Diverse»VIDEO: 1400 CP pe marginea prăpastiei – Ken Block face din nou spectacol

VIDEO: 1400 CP pe marginea prăpastiei – Ken Block face din nou spectacol

0
Shares
Pinterest Google+

Ken Block nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru orice pasionat de automobile care are o conexiune la internet.

Pilotul american nu a excelat în WRC sau în campionatul mondial de Rally Cross, dar este legendă în materie de cascadorii. Ultima s-a numit Terrakhana și a fost prima pe care a făcut-o pe teren accidentat. De data aceasta, în Climbkhana, Block s-a întors la asfalt, dar s-a dus pe unul dintre cele mai vechi trasee de viteză în coastă din lume, tocmai la Pikes Peak. Un singur român a concurat acolo, orădeanul Andrei Mitrașcă, dar Block nu s-a dus la concurs.

Americanul a preferat să închireze muntele doar pentru el și Mustang-ul său botezat Hoonicorn. Motorul său V8 de 6.7 litri a urcat de la 845 CP și 975 Nm până la 1.400 CP datorită unul set de turbosuflante și a unui sistem de alimentare care a schimbat benzina pe metanol.

Rezultatul este o mașină care l-a făcut pe Block să simtă că este pe cale să-l omoare în orice clipă. Înainte de montarea celor două turbosuflante, Mustang-ul din 1967 transformat în „Hoonicorn” era o mașină distractivă de condus, dar acum este la o greșeală distanță de dezastru și poate să piardă aderența în orice treaptă.

Asta nu l-a oprit pe Block să alerge din ce în ce mai tare pe traseu și să realizeze un clip spectaculos, pe care îl puteți urmări mai jos.

Previous post

VIDEO - Dacia Duster își arată interiorul în varianta de bază

Next post

Land Rover pregătește o mașină capabilă să prezică condițiile meteo

No Comment

Leave a reply