Home»Noutati»Auto»Range Rover Sport SVR – cel mai rapid Land Rover din toate timpurile

Range Rover Sport SVR – cel mai rapid Land Rover din toate timpurile

0
Shares
Pinterest Google+

Acesta este primul Land Rover ce poartă noua siglă SVR – un detaliu sinonim cu înaltă performanță şi care înseamnă pentru Range Rover Sport o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 4.7 secunde și o viteză maximă limitată electronic, de 260 km/h.

Motorul V8 supraalimentat este unul cu bloc şi chiulase din aluminiu, cu o capacitate de 5.0 litri. Acesta a fost dezvoltat pentru a produce 550 CP și un cuplu de 680 Nm. Cutia de viteze este una ZF 8HP70 automată cu 8 trepte, cuplată la un sistem de tracţiune integrală permanentă. Trenul de rulare a fost şi el optimizat pentru a corespunde noilor caracteristici dinamice aduse de noul pachet tehnic.

In testele initiale, desfăşurate pe celebrul circuit de la Nürburgring (Germania), Range Rover Sport SVR a reuşit să parcurgă cel mai rapid tur de pistă, în 8 minute şi 14 secunde, acesta fiind unul dintre cei mai buni timpi înregistrați vreodată de un SUV de serie.

Noul SVR are la bază arhitectura din aluminiu a lui Range Rover Sport şi păstrează toate atributele acestuia în materie de rafinament, lux și capabilităţi off-road, capitole la care Range Rover este deja renumit la nivel mondial în rândul SUV-urilor.

Îmbunătățirile exteriorului au vizat creșterea capabilităţilor de răcire și a eficienței aerodinamice, dar şi evidenţierea unui caracter propriu, specific SVR. Interiorul personalizat oferă scaune sport cu design unic şi caracteristici îmbunătăţite în ceea ce priveşte susţinerea laterală.

Range Rover Sport SVR a fost creat de echipa de Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations și va fi construit în Marea Britanie, fiind vândut alături de modelele existente prin reteaua de dealeri Land Rover. Preţul unui astfel de exemplar nu a fost încă comunicat, dar este de aşteptat să vedem în curând, nu doar cel mai performant, ci şi cel mai scump exemplar Range Rover Sport de până acum.

Previous post

Troliu electric de la IRONMAN4x4. Am testat modelul de 9.500 lbs

Next post

Bear Grylls este ambasadorul mărcii Land Rover în lume

No Comment

Leave a reply