Home»Noutati»Auto»Noul Lexus NX. Atac dur la X3, Q5 şi GLK

Noul Lexus NX. Atac dur la X3, Q5 şi GLK

0
Shares
Pinterest Google+

Lexus este gată să atace segmentul SUV-urilor premium cu un model nou, ce va ajunge pe piaţă chiar în acest an. Modelul NX a fost creat pentru a impresiona ca design, dar şi ca performanţe dinamice, pentru acest ultim aspect fiind folosite cele mai noi tehnologii dezvoltate de producătorul nipon.

Materiale precum oţelul de înaltă rezistenţă şi aluminiul au fost folosite pentru realizarea unei caroserii foarte rigide, menţinând în acelaşi timp şi o greutate proprie foarte redusă. O contribuţie în plus la creşterea rigidităţii au avut-o de asemenea şi modul de fixare al parbrizului, folosirea punctelor de sudură laser şi a unor adezivi speciali.

Pentru a aduce un nivel ridicat al caracteristicilor dinamice, NX vine cu o funcţie Drive Mode Select – un sistem ce permite utilizatorului să adapteze performanţele maşinii în funcţie de condiţiile de drum şi de stilul său de condus. Cu ajutorul acestui sistem, folosit pentru prima dată pe un SUV Lexus, se pot obţine beneficii cum ar fi ameliorarea consumului de combustibil în ciclu urban, dar şi un răspuns adecvat în cazul unui condus sportiv, cu posibilitatea unui control superior în cazul virajelor.

Modurile Normal, Eco şi Sport se selectează prin rotirea unui comutator şi au rolul de a modifica timpul de răspuns al pedalei de acceleraţie, gradul de rigiditate al suspensiei şi nivelul de asistare servo al direcţiei.

Modelul NX 300h F Sport beneficiază suplimentar de modul Sport+ care poate fi cuplat cu noua generaţie de suspensie variabilă adaptivă (dotare opţională). Aceasta foloseşte actuatoare liniare pentru a oferi până la 30 de niveluri de control şi un timp de răspuns de 20 de milisecunde.

Lexus NX 300 va fi disponibil pe piaţă începând cu octombrie anul acesta iar preţul va porni de la 29.495 lire în Marea Britanie.

Previous post

Cât de bună este Lada Niva în off-road? (VIDEO)

Next post

Pachet tehnic nou pentru Honda CR-V

No Comment

Leave a reply