Home»Noutati»Diverse»Mercedes-Benz X-Class este criticat de un oficial BMW: “este îngrozitor”

Mercedes-Benz X-Class este criticat de un oficial BMW: “este îngrozitor”

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz Clasa X, primul pick-up al mărcii germane, a primit critici la Salonul Auto de la Frankfurt din partea rivalilor de la BMW.

În cadrul unui interviu cu australienii de la Motoring.com.au, un oficial al mărcii din Munchen le-a spus acestora că rivalii de la Mercedes-Benz “construiesc mașini fantastice”, dar că X-Class este “îngrozitor”. Responsabil de această declarație este Hendrik von Kunheim, vicepreședinte senior al diviziilor BMW din Asia, Australia și Africa de Sud.

Domnul von Kunheim și-a motivat afirmația prin utilizarea platformei lui Nissan NP300 Navara, alături de utilizarea multor componente din plastic de calitate inferioară celei găsite în celelalte automobile Mercedes-Benz. Aparent, oficialul BMW își bazează părerea și pe concluziile trase de alți jurnaliști care au văzut noul X-Class, după cum a explicat chiar dânsul în interviu, dar o critică de acest tip este permisă cât timp poate fi justificată cu argumente.

În urma declarației sale, Hendrik von Kunheim a recunoscut că BMW ia serios în considerare un model în acest segment, dar acesta nu ar prelua platforma de la nicio altă marcă. În schimb, ar urma să fie utilizată o caroserie autoportantă, care i-ar oferi calități mai bune pe șosea în detrimentul off-road-ului. Până la lansarea efectivă și la o confirmare din partea altor oficiali, mai trebuie să așteptăm mai multe luni, dacă nu chiar ani.

Previous post

BMW X6M primește un kit de 800 CP de la Manhart

Next post

Shelby Raptor Baja - 525 CP de fabrică pentru pick-up-ul american

2 Comments

  1. […] Exemplul cu balamalele este aleatoriu, pentru ca oficialul Volkswagen se referă la rădăcinile de volum ale lui X-Class, nu la reperul respectiv. Reprezentantul mărcii din Wolfsburg nu este singurul om din industria auto care critică modelul X-Class, pentru că un oficial BMW a fost primul care a criticat acest model, dar cu vorbe mai dure. […]

  2. […] precis, unii oficiali ai mărcii din Munchen au criticat felul în care arată primul pick-up de la Mercedes-Benz. Aparent, design-ul nu este deloc pe gustul lor, iar părerea aceasta venea de […]

Leave a reply