Home»Noutati»Kia și Hyundai primesc o nouă distincție de calitate de la JD Power

Kia și Hyundai primesc o nouă distincție de calitate de la JD Power

0
Shares
Pinterest Google+

Kia, Hyundai și Genesis, cele trei mărci ale concernului sud-coreean, au reușit să prindă podiumul JD Power în materie de calitate inițială pentru automobile de volum.

Mai precis, ediția 2018 a studiului de calitate inițială al JD Power a premiat marca Genesis, iar Kia și Hyundai au ocupat locurile doi și trei. În urma lor au venit Porsche, Ford, Chevrolet, Lincoln, Lexus, Ram, Nissan, BMW și alții.

Defalcat pe categorii, studiul a premiat modelele Kia Sorento, Hyundai Tucson, BMW X6, Chevrolet Silverado, BMW Seria 4, Toyota Corolla și alte modele care nu se vând pe piața din Europa.

Studiul JD Power de calitate inițială se concentrează pe primele 90 de zile de posesie ale unui nou vehicul și premiază mărcile în funcție de cât de puține probleme raportează proprietarii chestionați. Mărcile coreene au reușit să detroneze rivalii din Europa, Japonia și SUA, iar Genesis este pentru primul loc pentru prima dată de când există pe piață.

În mod interesant, studiul arată o creștere de patru procente a calității. Cele mai frustrante probleme întâlnite în ediția 2018, dar și cele mai dese sunt legate de sistemul de control vocal al vehiculului. Pe locul doi vine conexiunea Bluetooth, urmată de ezitări ale transmisiei automate, zgomote exagerate de vânt și poziționarea nefericită a porturilor media.

Alte probleme importante sunt legate de cât de ușor se murdăresc materialele de la bord, funcționalitatea sistemului de navigație, dar și elemente practice precum spațiile de depozitare din consola centrală și spațiul oferit de suporturile de pahar. Imperfecțiunile de vopsire sunt și ele prezente, semn că asta este încă o problemă pentru constructorii de automobile în 2018.

Kia are patru premii JD Power la studiul Initial Quality Study cu Soul, iar Sportage, Optima și Rio au ajuns și ele pe diferite poziții ale podiumului pe anul acesta. Kia este brandul auto de volum numărul unu în ediția 2018 a Studiului JD Power de calitate inițială, un motiv de mândrie pentru coreeni.

Previous post

Hyundai Santa Fe va primi o variantă hibridă și un hibrid plug-in

Next post

Mazda CX-5 în România: creștere de 147% în prima jumătate a anului

No Comment

Leave a reply