Home»Noutati»Jaguar nu exclude o versiune de performanță a lui I-Pace

Jaguar nu exclude o versiune de performanță a lui I-Pace

0
Shares
Pinterest Google+

Jaguar I-Pace, primul model electric de serie al mărcii britanice, ar putea primi o versiune de performanță. Aceasta din urmă ar putea să facă mai mult decât să accelereze rapid de la 0 la 100 km/h, spun englezii.

Într-o discuție cu cei de la Autocar, reprezentanții Jaguar au explicat că nu este o problemă pentru ei să obțină un timp 0-97 km/h de 1.8 secunde, chiar fără modificări semnificative, însă asta ar plictisi clienții după câteva reprize de asemenea tip.

I-Pace are deja o repartiție a maselor între punți de 50/50, așa că tot ce le-ar trebui în plus ar fi câteva reglaje la nivelul șasiului și ridicarea unor restricții ale sistemului electric. Însă, aceste restricții sunt acolo cu un scop, spune reprezentantul Jaguar, Hanno Kirner, șeful departamentului de planificare produs.

Aparent, un sistem de propulsie electric trebuie tratat cu respect, iar o variantă de performanță ar putea să fie prea rapidă pentru mulți clienți. O accelerare de la 0 la 100 km/h în două secunde poate fi periculoasă, mai ales dacă persoana care o încearcă nu a mai experimentat asemenea accelerație până în acel moment.

Cei de la Jaguar spun că nu au hotărât încă în ce direcție să ducă primul lor model electric, însă această posibilitate este discutată în prezent în sălile lor de ședință. Ar putea fi dezvoltat un model SVR, dedicat performanței, sau un SVX, dedicat unei performanțe ridicate pe teren accidentat. Nu este exclusă nici o variantă de lux, care să poarte acronimul SVA.

Modelul de mai jos este Jaguar I-Pace e-Trophy, o mașină de curse cu tren de propulsie electric pentru o competiție dedicată acestor vehicule.

Previous post

Prima clonă chinezească de Urus: 15.000 de dolari și 200 CP

Next post

Opel Grandland X va fi produs în Germania din 2019

No Comment

Leave a reply