Home»Noutati»DS3 Crossback: Noul SUV de clasă mică al francezilor

DS3 Crossback: Noul SUV de clasă mică al francezilor

0
Shares
Pinterest Google+

DS3 Crossback este cel mai nou SUV lansat de marca franceză.

Modelul este fratele mai mic al lui DS7 Crossback, primul SUV de la DS. Noul DS3 Crossback este construit pe platforma modulară CMP a concernului PSA Peugeot-Citroen. Va fi oferită și o variantă electrică, iar aceasta va utiliza platforma e-CMP.

Pentru că vorbim despre clasa mică, lungimea acestui model este de 4,11 metri, lățimea este de 1,79 metri, iar înălțimea este de 1,53 metri. Ampatamentul este de 2,55 metri. Interiorul vine și el cu un design futurist și are scaune față cu masaj, reglare electrică și încălzire. Portbagajul oferă 350 de litri, un volum rezonabil pentru clasa mică.

Încă de la început, avem de a face cu un design excentric, care iese rapid în evidență. Blocurile optice au faruri full LED cu asistent de fază lungă integrat. Zece culori de caroserie vor fi oferite, iar acestea vor putea fi împerecheate cu trei culori pentru plafon și 10 modele de jante.

Motorizările oferite, pe lângă varianta electrică de 136 CP și 260 Nm, vor fi unități din noua gamă de la PSA Peugeot-Citroen. Adică avem motoare de 1.2 și 1.5 litri, care asigură între 100 și 155 CP. Vor fi și versiuni cu tracțiune integrală în gamă, iar clienții vor alege între o manuală cu șase trepte sau o automată cu opt trepte.

Varianta electrică a lui DS3 Crossback se va numi E-Tense și va avea o baterie de 50 kWh, care ar trebui să îi asigure o autonomie de cel mult 300 de kilometri potrivit standardului WLTP.

Debutul public al lui DS3 Crossback va avea loc la Salonul Auto de la Paris, în timp ce modelul va sosi în reprezentanțe în 2019. A doua parte a anului viitor va aduce și lansarea variantei electrice.

Previous post

BMW a prezentat prima motocicletă autonomă din lume

Next post

Probleme în off-road pentru posesorii de Chevrolet Colorado ZR2

No Comment

Leave a reply