Home»Sport»Rally-raid»Can-Am Maverick X3 X rs va avea un kit nou pentru Raliul Dakar

Can-Am Maverick X3 X rs va avea un kit nou pentru Raliul Dakar

0
Shares
Pinterest Google+

Amaury Sports Organisation (ASO) a gândit reguli noi pentru ediția 2018 a Raliului Dakar, iar asta nu face decât să vină în sprijinul pieței în continuă creștere a modelelor side-by-side (SxS). În acest context, Sotuh Racing (preparator german de mașini) va dezvolta un kit special pentru rally-raid destinat modelului Can-Am Maverick X3.

Kitul dezvoltat de South Racing le va permite tuturor posesorilor de modele de serie să își upgradeze exemplarul cu elmente de siguranță și să își adapteze diverse părți tehnice la noul regulament sportiv. Ideea este să creeze un vehicul mult mai accesibil pentru piloți și mai ales pentru riderii de la moto și quad care vor să schimbe categoria.

Marc Coma, directorul sportiv al Dakarului: “Categoria Side-by-Side va deschide noi orizonturi pentru mulți concurenți. Fiind mult mai economică și mai orientată către amatori, ne așteptăm să devină un punct de plecare pentru noi concurenți și o categorie cu miză.”

ASO a început un plan pe trei ani pentru vehiculele existente care respectă reglementările din categoria T3.3 pentru a se asigura că actualele vehicule vor putea să concureze în următorii ani. În 2018, va exista o categorie și o clasificare generală care va include orice vehicule existente T3.3 și noile SxS.

Până în 2019, vor exista două clasamente diferite; o clasificare “generală” rezervată vehiculelor care respectă regulamentele SxS și o a doua secțiune “deschisă” pentru mașinile actuale T3.3. Înscrierile de la T3.3 vor reveni în categoria mașinilor până în 2020 și numai vehiculele SxS vor fi permise în noua clasă. Regulamentările finale vor fi publicate la sfârșitul acestei luni.

Motorul Rotax Ace Turbo Charged

Can Am Maverick X3 Xs cu motor turbo, cu o putere de 154 CP, va fi echipat cu un roll cage conform normelor FIA și va avea un rezervor de combustibil cu o capacitate maximă de 130 de litri. Ampatamentul este limitat la 2700 mm (106,3 inci), iar capacitatea maximă permisă a cilindrului este de 1050 cm³, deși este acceptată o turbină de serie. Vehiculele trebuie să aibă o greutate minimă de 850 kg și au cursa suspensiei limitată.

Kiturile celor de la Sotuh Racing vor fi disponibile din a doua jumătate a acestui an.

Previous post

Opel Crossland X pornește de la 12.920 de euro

Next post

Volvo XC60 pornește de la 45.930 de euro cu TVA

No Comment

Leave a reply