Home»Noutati»Diverse»BMW prezintă primul sistem de încărcare fără fir oferit din fabrică

BMW prezintă primul sistem de încărcare fără fir oferit din fabrică

0
Shares
Pinterest Google+

BMW a marcat o premieră în lumea hibrizilor plug-in. Modelul 530e iPerformance este primul hibrid plug-in din lume care poate fi comandat din fabrică alături de un sistem de încărcare fără fir.

Încărcarea wireless și-a făcut loc în lumea smartphone-urilor de câțiva ani, dar aceasta era încă neatinsă de producătorii de automobile din cauza mai multor variabile care nu există în lumea telefoanelor mobile.

Cei de la BMW au reușit să dezvolte un sistem pe care îl montezi în garaj sau pe un loc de parcare și care încarcă acumulatorul sistemului hibrid fără niciun cablu. Nu trebuie să apeși niciun buton și nici să faci nimic în plus față de parcat mașina deasupra unității de încărcare.

Evident, modelul 530e iPerformance vine și cu un receptor potrivit pentru „covorașul” special de încărcare. Cele două dispozitive creează un câmp magnetic și încarcă precum o priză de 3.2 kW. Încărcarea acumulatorului din dotare se face în trei ore și jumătate. În caz că erați curioși, există o distanță de opt centimetri între cele două piese între care se formează respectivul câmp magnetic.

Primele unități cu încărcare wireless vor fi oferite în Germania, SUA, Japonia, China și Regatul Unit al Marii Britanii. Ulterior, BMW va oferi această soluție și pentru alte piese. BMW nu a specificat prețul noului sistem, dar este destul de clar că nu este la fel de ieftin precum o priză convențională pentru sisteme hibride plug-in.

În orice caz, sistemul acesta și evoluțiile sale vor ajunge și pe celelalte modele hibride plug-in de la BMW. Cu timpul, le vom vedea și pentru mașinile electrice, eliminând cablurile pe care trebuie să le gestioneze utilizatorul.

Previous post

Mercedes-Benz se pregătește de dezvelirea primului său SUV electric

Next post

Prima clonă chinezească de Urus: 15.000 de dolari și 200 CP

No Comment

Leave a reply