Home»Noutati»Diverse»AGV a lansat prima cască modulară din fibră de carbon pentru aventuri pe două roți

AGV a lansat prima cască modulară din fibră de carbon pentru aventuri pe două roți

0
Shares
Pinterest Google+

AGV Sportmodular este prima cască flip-up din lume construită din fibră de carbon. Este cea mai recentă creație a mărcii italiene și aduce tehnologie din Moto GP într-o cască modulară de zi cu zi.

Potrivit AGV, noua cască se bucură de aceeași protecție la impact pe care o oferă vârful său de gamă, Pista GP-R, pe care o folosește și celebrul Valentino Rossi în Moto GP. Viziera oferă o vedere de 180 de grade și este compatibilă cu sistemul pinlock anti-aburire.

Pentru că este din fibră de carbon, această cască are doar 1.295 de grame, o masă redusă pentru o cască de tip flip-up. Un alt element interesant este căptușeala interioară, care este reversibilă pentru a oferi un nivel diferit de protecție termică în funcție de temperaturile exterioare. Totodată, sistemul de închidere cu dublu D este făcut din titaniu, ceea ce îl face semnificativ mai rezistent decât unitățile comparabile din aliajele clasice.

AGV Sportmodular este o cască gândită pentru aventuri pe distanțe lungi și călătorii zilnice, deci integrează deja un sistem intercom, care îți permite să te conectezi la căștile altor motocicliști din grupul tău, la casca pasagerului sau la telefonul tău, în funcție de competibilitatea sistemelor. Casca integrează și ochelari de soare, iar sistemul de desfacere al vizierei nu necesită unelte. În funcție de modelul ales, casca va costa aproximativ 800 de dolari.

AGV oferă casca Sportmodular pe trei dimensiuni de carcasă, corespondente unei game de mărimi care pleacă de la XXS și merge până la XXXL.

Previous post

VIDEO: Cum blochezi în noroi un ATV rusesc

Next post

VIDEO: Armată americană testează un UTV 100% electric

No Comment

Leave a reply